Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Προχωρούν σε αποχή στη Δ' Εθνική

Οι ομάδες είναι διατεθειμένες να μην κατέβουν στους αγώνες της προσεχούς εβδομάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Διατεθειμένες να προβούν σε αποχή αυτό το Σαββατοκύριακο από το πρωτάθλημα είναι οι ομάδες της Δ' Εθνικής, στο πλαίσιο του αγώνα που κάνουν τους τελευταίους μήνες για τη δικαίωσή τους στα αιτήματα που έχουν υποβάλει στην πολιτεία και την ΕΠΟ.

Η συντονιστική επιτροπή είναι σε διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη συμμετοχή των ομάδων στην καθολική αποχή που προγραμματίζεται για την προσεχή αγωνιστική της Δ' Εθνικής. Σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή η πλειονότητα των σωματείων τάσσεται υπέρ της αποχής, ενώ όπως αναμενόταν υπάρχουν περίπου 10 έως 15 ομάδες που δεν δείχνουν να είναι θετικές στην πραγματοποίηση αποχής.

Στο... στόχαστρο βρίσκεται κυρίως η πολιτεία, η οποία δεν έχει καταβάλλει τις επιχορηγήσεις ως όφειλε για τα τελευταία τρία έτη. Σχετικά με την κίνηση των σωματείων ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργος Σαρρής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αν δεν ορίσει η ΕΠΟ διαιτητές για τα παιχνίδια, θα έχουμε να κάνουμε με αναβολή της αγωνιστικής και όχι με αποχή, οπότε δεν θα υπάρχει νόημα στις κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση σαν Επιτροπή και να αναβάλλουμε την αγωνιστική.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πάρουμε σχετική εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Για να πετύχει η αποχή, πρέπει να υπάρξει 100% συμμετοχή. Εστω και μία ομάδα να κατέβει στο γήπεδο, θα κερδίσει στα χαρτιά το παιχνίδι, ενώ όλες οι υπόλοιπες θα μηδενιστούν και θα τους αφαιρεθούν δύο βαθμοί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο». Ο Σαρρής έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει σύσκεψη των μελών της τριμελούς επιτροπής πρωταθλήματος (Γιώργος Σαρρής - Γιάννης Παπακωνσταντίνου - Μιχάλης Τζανόπουλος), ημέρα κατά την οποία θα έχουν σταλεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων στην αποχή.


Πηγή:  http://www.gazzetta.gr/