Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Γιατί θέλει τζαμί στην Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης;

ΜΑΘΕΤΕ τι απάντησε στον μητροπολίτη Άνθιμο αλλά και στους επικριτές του, πριν λίγο, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης



Υπέρ της ανέγερσης ενός κανονικού τεμένους, ως μέγιστου δείγματος σεβασμού, όπως είπε, στις μειοψηφίες και τον πολιτισμό των άλλων, τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά στις μειονότητες του δήμου και τα θρησκευτικά τους πιστεύω, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει ταχθεί επίσης υπέρ της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου και μουσουλμανικού νεκροταφείου.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι η ιστορία της πόλης είναι ένα άυλο κεφάλαιο, που όμως δεν αποδίδει το ίδιο χρηματικά και οικονομικά. Γι' αυτό το λόγο έχουν γίνει οι κινήσεις προσέγγισης με Ισραήλ και Τουρκία.

Το πραγματικό πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα είναι η σημαία της νέας προσπάθειας, το σύμβολο της πόλης σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς άφησε αιχμές για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Επισήμανε δε, ότι θα ξαναπάει στο εξωτερικό, θα προσκαλέσει δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, κοινώς θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μαζί με τους φορείς της πόλης για προβολή της Θεσσαλονίκης σε διεθνές ακροατήριο.

 
Πηγή:  http://www.protothema.gr/