Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

O Πεταλωτής για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΑΖΕΙ
Η  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ;



Για αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας τόσο σε ουσία όσο και σε επίπεδο υποδομών και πιο ορθολογικής αξιοποίησης των εκπαιδευτικών και των υποδομών, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφορικά με τη "σημαντική" πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολικό χάρτη.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αυτός προέκυψε με ξεκάθαρα παιδαγωγικά-εκπαιδευτικά κριτήρια που απαντούν και στα σύγχρονα δημογραφικά στοιχεία, αλλά και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής της χώρας.

Σημείωσε δε ότι έτσι δημιουργούνται σύγχρονες και εύρωστες εκπαιδευτικές μονάδες που θα μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τις λειτουργίες του νέου σχολείου, ενώ παράλληλα αξιοποιείται το εκπαιδευτικό δυναμικό ακόμα καλύτερα.

Ερωτηθείς εάν θα καταργηθούν θέσεις εκπαιδευτικών και θα δημιουργηθούν σχολεία "μαμούθ", ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο" και πως "όσοι χρειάζονται, θα διορίζονται".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα κριτήρια με τα οποία δημιουργήθηκε ο νέος σχολικος χάρτης είναι κατά βάση παιδαγωγικά-εκπαιδευτικά και δευτερευόντως οικονομικά.

Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση, στη σημερινή εποχή και ενόψει της λειτουργίας του νέου σχολείου, να αφήσει να υπάρχουν μονοθέσια και διθέσια σχολεία, "κάτι που μας γυρίζει στη δεκαετία του '50" και πως δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη διαφορά στην εκπαίδευση που παρέχεται ανάμεσα στα παιδιά που πηγαίνουν σε σχολεία στα χωρία και εκείνα που πηγαίνουν στις πόλεις.

.