Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ψυχρολουσία στο τέλος για την Εθνική Παίδων

Προηγήθηκε στην αρχή αλλά ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος και θα τα παίξει όλα για όλα με την Δανία την Δευτέρα

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Την ευκαιρία να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος Κ17 έκανε η Εθνική παίδων, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη ομάδα του ΕΙΡΕ στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρότι ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση με γκολ του Γιαννίτσανη στο 4΄, είχε δοκάρι με τον Συμεωνίδη στο 33΄ αλλά η ισοφάριση ήρθε δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 80΄. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Θοδωρή Παχατουρίδη κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς με νίκη επί της Δανίας τη Δευτέρα θα είναι αυτή που θα προκριθεί στο Βελιγράδι,όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση.

Σε επανάληψη του σκηνικού του πρώτου αγώνα της διοργάνωσης με τη Λετονία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε μόλις στο 4΄ με τον Γιαννιτσάνη, που έγινε αποδέκτης της μπάλας ύστερα από την ασθενή απόκρουση του Κολ και με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0. Οι παίχτες του ΕΙΡΕ, παρά το σοκ από το γρήγορο τέρμα που δέχθηκαν, απείλησαν στο 18΄ με τον Μέρφι, αλλά το σουτ του τελευταίου απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή από τον Σιώπη. Η Εθνική μας έφτασε κοντά στο να διευρύνει το δείκτη του σκορ στο 33΄, όταν ο Συμεωνίδης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Κολ ακούμπησε όσο χρειαζόταν, για να καταλήξει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, η Εθνική μας κυνήγησε το δεύτερο τέρμα , απειλώντας με τον Μαυρία στο 44΄ , ωστόσο ο Κολ ήταν στο σωστό σημείο. Στο 58΄ ο Συμεωνίδης κινήθηκε έξυπνα από τα δεξιά, σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Καντούτση πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κολ. Στο 70΄ ο Κάλαχερ πήρε την κεφαλιά , νίκησε τον Καπίνο, ωστόσο είχε σφυριχθεί παράβαση και ακυρώθηκε το τέρμα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. . Η ψυχρολουσία για τους Έλληνες ήρθε στο 78΄ , όταν και ο Τζορτς εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απομάκρυνση των αμυντικών της Εθνικής μας, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Ελλάδα ( Παχατουρίδης) : Καπίνο, Καραγκούνης, Συμεωνίδης, Καντούτσης, Σιώπης, Μαυρίας, Ανδρεόπουλος, Γιαννίτσανης(80΄ Σουκιάς), Αναστασόπουλος (75΄ Δερμιτζόγλου), Μουζακίτης(67΄Ιωαννίδης), Δημητρίου

ΕΙΡΕ ( Μόρλινγκ) : Κολ, Χόργκαν, Καβαναχ, Χόβαν, Σμιθ, Κάλαχερ, Ρόμπερτς, Ντίλον, Μπερν, Μέρφι(41΄ Γκάρμστον), Τζορτς


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/