Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

3ο τουρνουά πόλο «Δημήτρης Τζιαμπάζης» στην Αλεξανδρούπολη


Από τον Ναυταθλητικό Όμιλο σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου

ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;
ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ;


Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα διοργανώσει για τρίτη συνεχή χρονιά τουρνουά υδατοσφαίρισης στην μνήμη του Δημήτρη Τζιαμπάζη. Ο Δημήτρης ήταν κολυμβητής και υδατοσφαιριστής του Ν.Ο.Α., μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό ως υδατοσφαιριστής και όταν επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη βοήθησε τον σύλλογο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου αλλά και εξωδιοικητικά. Έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα περίπου χρόνια μετά από τροχαίο δυστύχημα.


Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 25 Μαρτίου έως και τις 27 Μαρτίου με τη συμμετοχή των παρακάτω ομάδων:

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 25/3:

18.00 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - Κ.Ο.ΞΑΝΘΗΣ

19.30 Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ - Ν.Ο.Α


Σάββατο 26/3:

10.30 Ν.Ο.Α. - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

12.30 Κ.Ο.ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

18.00 Ν.Ο.Α. - Κ.Ο.ΞΑΝΘΗ

19.30 Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ


Κυριακή 27/3

19.30 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ -Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ

11.00 Ν.Ο.Α. -ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

15.00 Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ -Κ.Ο.ΞΑΝΘΗΣ

16.30 ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ


Το τουρνουά, θα διεξαχθεί σε πισίνα 25 μέτρων. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου θα είναι 23 Χ 15. Τουρνουά ενός γύρου, σε ένα όμιλο, με το σύστημα POOL (ένας εναντίον όλων), με βαθμολογία 3-1-0 και ανακήρυξη πρώτης, δεύτερης & τρίτης νικήτριας ομάδας σύμφωνα με την τελική κατάταξη. Ισχύει η Ισοπαλία.


Η απονομή των επάθλων στις νικήτριες ομάδες του τουρνουά θα γίνει αμέσως μετά την λήξη του τελευταίου αγώνα της 5ης αγωνιστικής.

Στην πρώτη νικήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια στους αθλητές.

Στην δεύτερη και τρίτη νικήτρια ομάδα θα απονεμηθούν μετάλλια στους αθλητές.

Σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες για την συμμετοχή τους.


Δυναμώνει το πόλο στην Αλεξανδρούπολη

Ανεβαίνει συνεχώς το άθλημα της υδατοσφαίρισης στην Αλεξανδρούπολη. Το πιο συναρπαστικό άθλημα του υγρού στίβου και το μόνο ομαδικό, παρά τη μακρά του ιστορία στην πρωτεύουσα του Έβρου, είχε ατονήσει και ήρθε και πάλι στο προσκήνιο χάρη στις προσπάθειες του ΝΟΑ.

Η κορυφαία διοργάνωση του τουρνουά πόλο «Δημήτρης Τζιαμπάζης» το 2009, αφιερωμένη στο μεγάλο πολίστα και έφορο του ΝΟΑ που χάθηκε πρόωρα σε τροχαίο δυστύχημα, έφερε στην Αλεξανδρούπολη τέσσερις ομάδες πόλο και αναδείχτηκε σε θεσμό για την υδατοσφαίριση στην περιοχή. Πολύ περισσότερο, αποτέλεσε το έναυσμα για την επανασύσταση της ανδρικής ομάδας πόλο, την ανέλπιστα δυνατή εμφάνισή της στο περσινό πρωτάθλημα της Δ' εθνικής κατηγορίας και την ίδρυση του πρώτου παιδικού τμήματος υδατοσφαίρισης στην πόλη.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/