Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αλλάζουν τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ Έβρου

Τα πάνω - κάτω φέρνει το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών αλλά και οι αυτοδιοικητικές που θα έχουμε σε τρία χρόνια
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ



Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, με φόντο τις ενδεχόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές φέρνουν τα πάνω κάτω στο ΠΑΣΟΚ Έβρου.

Η επανεμφάνιση Φωτιάδη θεωρείται σχεδόν σίγουρη και όλα δείχνουν ότι οι θέσεις των υποψηφίων για το εθνικό ψηφοδέλτιο έχουν συμπληρωθεί. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά.

Ένα σενάριο θέλει να μην είναι υποψήφια η Βουλευτής Ελένη Τσιαούση, παρά την επιτυχημένη κοινοβουλευτική της παρουσία. Η Ελένη Τσιαούση πάντως δε θα εγκαταλείψει την πολιτική. Αυτό πάντως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί σε καμία περίπτωση και δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε δεδομένο. Απλά υπάρχει στο τραπέζι.

Το ίδιο σενάριο μιλάει για επιστροφή Ζαμπουνίδη. Ο πρώην Νομάρχης Έβρου πιθανώς να διεκδικήσει το Δήμο Αλεξανδρούπολης, έχοντας την απόλυτη κομματική στήριξη, καθώς Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή και Απόστολος Φωτιάδης θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Τα χαρτιά του δεν έχει ανοίξει ακόμα ο Γιώργος Ούστογλου, ο οποίος φαίνεται ότι θέλει να κατέβει για βουλευτής καθώς δε θα είναι συνέχεια αντιπεριφερειάρχης.

Περίπλοκα είναι τα δεδομένα για το Δήμο Ορεστιάδας. Ο Λευτέρης Χαμαλίδης, έχει το μειονέκτημα ότι έχασε το δήμο από το νυν και πρώην Δήμαρχο, παρά τη φθορά που είχε ο δεύτερος και παρά το γεγονός ότι το ένα «πράσινο» ψηφοδέλτιο δεν κατάφερε να διασπάσει τα δύο «γαλάζια». Πάντως πολλοί αν και πρόωρα δεν αποκλείουν την ενεργή συμμετοχή αυτή τη φορά του πρώην Δημάρχου Βύσσας Παναγιώτη Σιανκούρη και του πρώην Επάρχου Πολυχρόνη Αντωνιάδη.

Οι ζυμώσεις ξεκίνησαν, αν και σύμφωνα με το Γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Έβρου Θανάση Ράσιο, είναι πολύ νωρίς να σχολιαστεί οτιδήποτε. Σύμφωνα με τον κ. Ράσιο αυτό που προέχει τώρα είναι η σωτηρία της οικονομίας της χώρας.


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/