Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Νέα προκήρυξη του Δήμου Ξάνθης για τις 8 θέσεις της Στέγης

Η προηγούμενη ακυρώθηκε από την Περιφέρεια και οδήγησε στην απόλυση οκτώ καθηγητών μουσικής του Ωδείου, μετά από προσφυγή υποψηφίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 
 
Στην επαναπροκήρυξη των επίμαχων 8 θέσεων συμβασιούχων καθηγητών μουσικής προχώρησε η Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με την παλιά σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Πρόκειται για την γνωστή προκήρυξη που ακυρώθηκε από την Περιφέρεια καθώς έπασχε νομιμότητας και οδήγησε στην απόλυση 8 καθηγητών μουσικής του Ωδείου, μετά από προσφυγή υποψηφίων του πρώτου διαγωνισμού.


Η νέα προκήρυξη, που υπογράφει ο Τάσος Θεοδωρίδης, για την πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, δεν εμφανίζει κάποια εμφανή διαφορά σε σχέση με την πρώτη, καθώς η αιτία της ακύρωσης του διαγωνισμού δεν ήταν η σχετική διατύπωση αλλά ο τρόπος διεξαγωγής και η διαδικασία επιλογής των επιτυχόντων, σε διοικητικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της ακύρωσης του διαγωνισμού και την αδυναμία των μουσικών να διδάξουν, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Ωδείο της Ξάνθης αλλά και στη Φιλαρμονική της Στέγης. Όπως είναι γνωστό άλλωστε, στη συγκεκριμένη περίπτωση και μετά την ένσταση των υποψηφίων που είχαν νόμιμο συμφέρον βρέθηκαν απολυμμένοι και συμβασιούχοι που θα καταλάμβαναν τις θέσεις ούτως ή άλλως, βάσει προσόντων. Mε ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα , ώστε να συγκριθούν με αυτά του πρώτου διαγωνισμού.

Αναλυτικά η η Στέγη Πολιτισμού προκηρύσσει «Την πρόσληψη καλλιτεχνικού μουσικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επί ωρομισθία έως 30-6-2011 για τη διδασκαλία των παρακάτω ειδικoτήτων :


Α) Kιθάρας

Θέσεις : Δύο (2)

Τυπικά προσόντα : Δίπλωμα ή πτυχίο κιθάρας αναγνωρισμένου ωδείου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής


Β) Βυζαντινής Μουσικής

Θέσεις : Μία (1)

Τυπικά προσόντα : Δίπλωμα ή πτυχίο Βυζαντινής μουσικής αναγνωρισμένου ωδείου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής


Γ) Bιολιού

Θέσεις : Μία (1)

Τυπικά προσόντα : Δίπλωμα ή πτυχίο βιολιού αναγνωρισμένου ωδείου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής


Δ) Πιάνου

Θέσεις : Δύο (2)

Τυπικά προσόντα : Δίπλωμα ή πτυχίο πιάνου αναγνωρισμένου ωδείου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής


Ε) Ανώτερων Θεωρητικών

Θέσεις : Δύο (2)

Τυπικά προσόντα : Πτυχίο φούγκας αναγνωρισμένου ωδείου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής

Πτυχίο πιάνου αναγνωρισμένου ωδείου της  ημεδαπής ή της αλλοδαπής  θα συνεκτιμηθούν διδακτική εμπειρία και εντοπιότητα (δημότες Δ. Ξάνθης)


ΣΤ) Φιλαρμονικής

Θέσεις : Μία (1)

Τυπικά προσόντα : Πτυχίο αρμονίας αναγνωρισμένου ωδείου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής

Θα συνεκτιμηθούν πτυχίο πνευστού οργάνου, προϋπηρεσία μουσικού  εκτελεστού σε επαγγελματικό μουσικό σύνολο (μπάντα, ορχήστρα κλπ) και  εντοπιότητα.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 9 Μαΐου ενώ τα προσόντα της πρόσληψης δεν διαφέρουν από τους αντίστοιχους διαγωνισμούς.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/