Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αρχισαν τα... τσουγκρίσματα στην αντιπολίτευση του δήμου Μαρωνείας - Σαπών

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΠΙΛΙΛΙΤΣΗ;

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Τα τσουγκρίσματα στην αντιπολίτευση του δήμου Μαρώνειας – Σαπών άρχισαν πολύ πριν το Πάσχα, αφού την θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Πιλιλίτση ζητούν να καλύψουν τρείς υποψήφιοι.

-Το κλειδί όμως για το που θα γείρει η πλάστιγγα το κρατά ο πρώην δήμαρχος Μαρώνειας Μένιος Παπαναστασίου που φέρεται να επηρεάζει στο σχήμα των 7 συμβούλων και  τον Ιμάμ Χασάν Ριτβάν αλλά και τον Δαγκλή Φικρέτ.

-Ακόμη και τον νεοεισερχόμενο στο δημοτικό συμβούλιο στην θέση του Γιώργου Πιλιλίτση, που θα είναι είτε ο Οσμάν Σεντάτ, είτε ο Μουζαλιώτης Απόστολος, μάλλον ενισχύουν τον ρόλο του Μένιου Παπαναστασίου.

-Που παρεμπιπτόντως βέβαια μέχρι τώρα ο Μένιος Παπαναστασίου δεν εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για να θέσει υποψηφιότητα, λέγοντας στο φιλικό του περιβάλλον ότι μάλλον θα στηρίξει κάποιον από τους νεότερους, αν τα βρουν τελικά.

-Εννοώντας είτε τον Στέφανο  Τζανίδη που φέρεται ως στηριζόμενος από το κόμμα και έχοντας ως συμμάχους πολιτικούς της περιοχής, είτε τον Γιάννη Σταυρίδη, πρώην  αντιδήμαρχο που φέρονταν ως ο εκλεκτός του Γιώργου Πιλιλίτση και συνεργάζεται τόσο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά με την δημοτική σύμβουλο Τσακιράκη Φωτεινή.

-Ο Γιώργος Πιλιλίτσης μένει αμέτοχος όπως φαίνεται, αφήνοντας τον Μένιο Παπαναστασίου να ορίσει τον διάδοχο.

-Όμως οι παλιές καραβάνες της πολιτικής στην περιοχή λένε δύο αλήθειες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

-Ότι τον υποψήφιο αρχηγό της αντιπολίτευσης ενδεχομένως να τον χρίσει ομάδα επιχειρηματιών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, αλλά και η στάση του Μένιου Παπαναστασίου που τελικά μπορεί και ενδεχομένως να το κάνει, να σηκώσει δηλαδή το δικό του μπαϊράκι, αφήνοντας στην άκρη τους δύο νεότερους.

-Για να διαλυθούν όμως όλες οι αμφιβολίες  καλό είναι να δηλώσουν όλοι επίσημα πριν τις διαδικασίες, αν είναι υπέρ η κατά της επένδυσης  του  χρυσού στην περιοχή, που φαίνεται τυπικά  ότι έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια.  


Πηγή:  http://www.mpakirtzakis.com/