Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Επαφές Χατζηοσμάν και Δερτιμάν με την ηγεσόα του υπ. Παιδείας

Συναντήθηκαν με την Φώφη Γεννηματά ο βουλευτής Ροδόπης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ. Ροδόπης - Έβρου

ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ;
ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ;




            Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, και την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκαν στο Υπουργείο ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ. Ροδόπης -  Έβρου, Μεχμέτ Δερντιμάν.

            Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου διάφορα εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν τη Μειονότητα της Θράκης. Ο βουλευτής και ο Πρόεδρος κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις της Μειονότητας σχετικά με τις συνενώσεις των μειονοτικών σχολείων και τόνισαν τη σημασία του διαλόγου προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο βουλευτής ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το εν λόγω ζήτημα και το διάλογο που αναπτύσσει με τους φορείς της μειονότητας.

            Θετική εξέλιξη υπάρχει και ως προς το θέμα της διαδικασίας εξετάσεων μαθημάτων για την αναγνώριση πτυχίων ιατρικής και οδοντιατρικής που χορηγούνται από ομοταγή πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Η Υπουργός υπέγραψε την απόφαση για την διενέργεια γραπτών εξετάσεων για την αναγνώριση πτυχίων ιατρικής και οδοντιατρικής σε δύο (2) φορές το χρόνο από μία (1) που ίσχυε μέχρι σήμερα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η απόφαση σε Φ.Ε.Κ.  

Το θέμα της συχνότητας των εξετάσεων έχει απασχολήσει τον βουλευτή και κατά το παρελθόν όπου μέσω επαφών και επισκέψεων τόσο στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. όσο και στο Υπουργείο μετέφερε το αίτημα των υποψηφίων για διεξαγωγή των εξετάσεων δύο (2) φορές τον χρόνο δεδομένου ότι ο μεγάλος χρόνος αναμονής καθυστερεί σημαντικά την περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη των υποψηφίων. 

.