Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Διαμάχη για εκσκαφή της ΔΕΥΑΞ σε παλιό μουσουλμανικό νεκροταφείο

Τριβές με εκπροσώπους της μειονότητας λόγω της κατασκευής δεξαμενής στην παλιά πόλη Ξάνθης 
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Αιτία διαμάχης έχει γίνει η κατασκευή δεξαμενής της ΔΕΥΑΞ στο τέρμα της οδού Υδραγωγείου στην παλιά πόλη της Ξάνθης (κάτω από την έξοδο προς Σταυρούπολη), η οποία προκαλεί τριβές με εκπροσώπους της μειονότητας.

Οι εργασίες εκσκαφής διεκόπησαν τις τελευταίες μέρες, όταν τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΞ βρέθηκαν προ υπολειμμάτων παλαιού μουσουλμανικού νεκροταφείου. Εκπρόσωποι της μειονότητας, όπως ο Βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, η επικεφαλής της «Ισότητας» στο Δήμο Ξάνθης Χουσεΐν Αγχμέτογλου, ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ και άλλοι, κατηγορούν τη ΔΕΥΑΞ , όπως αναφέρει ο τουρκόφωνος τύπος, ότι πραγματοποίησε εν γνώσει της εκσκαφή σε παλιό νεκροταφείο καθώς θεωρούν το οικόπεδο ως βακουφικό.

Παράλληλα σε δήλωση του Δασάρχη Ξάνθης στην εφημερίδα «Εμπρός» γίνεται λόγος για έγγραφο της βακουφικής επιτροπής όπου το επίμαχο οικόπεδο «δεν καταγράφεται ούτε ως βακουφικό ούτε ως νεκροταφείο» και δεν φέρει γνωρίσματα νεκροταφείου.

Οι εργασίες έχουν διακοπεί μέχρι να εξεταστεί η περιοχή. Πάντως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που υπάρχουν, στη συγκεκριμένη περιοχή τα έργα είχαν ξεκινήσει πριν τις εκλογές και σταμάτησαν ενώ καταγγέλεται κοπή δέντρων προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/