Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ερώτηση στο Βουλή για τα διόδια στη Μουσθένη Καβάλας

Για πρώτη φορά τίθεται στο Κοινοβούλιο με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης προς τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


"Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την εύλογη και δίκαιη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην προοπτική της εγκατάστασης σταθμού διοδίων στον κόμβο Μουσθένης της Εγνατίας Οδού. Ταυτόχρονα, προτείνει την εγκατάσταση σταθμού διοδίων στα όρια του Δήμου Παγγαίου, κοντά στον ποταμό Στρυμόνα.

Ο κόμβος της Μουσθένης βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς που απαρτίζουν το Δήμο Παγγαίου και τα διόδια θα προκαλέσουν πρόβλημα στις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής προς και από την έδρα του δήμου στην Ελευθερούπολη, όπου λειτουργούν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τράπεζες κλπ.

Εκτός από το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η κίνηση μέσω των διοδίων, τίθεται και θέμα ασφάλειας των μετακινήσεων στο παλαιό οδικό δίκτυο, το οποίο αναμένεται να επιβαρυνθεί σημαντικά από την κίνηση σε αυτό βαρέων οχημάτων κάθε τύπου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τη συντήρηση και βελτίωση του παλαιού οδικού δικτύου.

Το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου είναι απόλυτα δίκαιο και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Πρέπει οπωσδήποτε να σχεδιαστεί εκ νέου η χωροθέτηση του σταθμού διοδίων, με κατανόηση στις ανάγκες της κοινωνίας.


Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Πώς θα προστατευθεί η τοπική κοινωνία και οικονομία από τις συνέπειες της εγκατάστασης διοδίων στο κέντρο του δήμου;

2. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε αυτή η περιοχή και όχι κάποια άλλη στην άκρη του Δήμου και του Νομού Καβάλας;"

.