Τρίτη 19 Απριλίου 2011

O Γ. Κασναφέρης για όλους και για όλα

Ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης μίλησε σε αθηναϊκό ραδιόφωνο για τον τραγικό θάνατο του Ολουμπάγιο Αντεφέμι, την φετινή πορεία της θρακιώτικης ομάδας αλλά και την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο τραγικός θάνατος του Ολουμπάγιο Αντεφέμι ξάφνιασε τους πάντες στην ομάδα της Ξάνθης, όπως και τον Γιώργο Κασναφέρη. Ο τιμ μάνατζερ της ακριτικής ομάδας μίλησε στον Sentra 103,3για το λυπηρό αυτό γεγονός, την φετινή πορεία της Ξάνθης και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δυστυχώς παρόλο που τα πρόσωπα αλλάζουν οι διαδικασίες παραμένουν ίδιες», τόνισε ο Γιώργος Κασναφέρης για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κασναφέρη στον Sentra 103,3:


Για το δυστύχημα και τον θάνατο του Ολουμπόγια Αντεφέμι

“Ήταν μια τραγική στιγμή, κάτι που εύχομαι να μη συμβεί σε κανέναν. Ο Αντεφέμι ήταν ένα πολύ πολύ αγαπητό παιδί και άξιος ποδοσφαιριστής. Ένας αξιόλογος άνθρωπος, πάντα χαμογελαστός. Όταν το έμαθα, ήμουν στα αποδυτήρια μαζί με τους παίκτες της ομάδας. Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή για όλους τους συμπαίκτες του, που έκλαιγαν και χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο. Για δύο ώρες προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι ένα κακόγουστο αστείο. Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, και από κει και πέρα μιλήσαμε με τους συγγενείς του και την σύντροφό του η οποία είναι έγκυος. Όταν ο μεταφραστής της ομάδας, που είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αντεφέμι, της μετέφερε τα άσχημα νέα, εκείνη απάντησε “πες μου ότι είναι ψέματα”, ενώ έκλαιγε στο τηλέφωνο. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, και ό,τι καλύτερο για την οικογένειά του”.


Για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

“Χθες, ο Αντεφέμι ήταν να ταξιδέψει για τη Ρώμη και από εκεί για την πατρίδα του. Έφυγε αρκετά νωρίς για να είναι και στη Θεσσαλονίκη νωρίς. Σε εκείνο το σημείο, το οδικό δίκτυο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι μια στροφή με ανάποδη κλίση έξω από την Καβάλα. Πιθανόν να είχε και μια αυξημένη ταχύτητα, αλλά σίγουρα δεν φορούσε ζώνη. Αν φορούσε, θα του είχε προστατέψει τη ζωή. Χτύπησε πάνω στην μπάρα και το αυτοκίνητο ντελαπάρισε, έκανε δύο-τρεις τούμπες με συνέπεια ο παίκτης να χάσει την ζωή του”.


Για την πιθανή οικονομική ενίσχυση της οικογένειάς του από την ΠΑΕ

“Αυτά είναι θέματα που θα τα χειριστεί ο μεγαλομέτοχος. Γενικά όμως η ΠΑΕ και ειδικά ο κύριος Πανόπουλος, ποτέ δεν έχει αφήσει αβοήθητο, κάποιον που έχει ανάγκη. Οπότε να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες”.


Για τον απολογισμό της χρονιάς για την Skoda Ξάνθη

“Η χρονιά έκλεισε με μεγάλη πίκρα. Μια χρονιά που σε γενικές γραμμές ήταν επιτυχημένη. Αρκετά νωρίς η ομάδα σώθηκε, με βασικό συντελεστή ένα παιδί που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με τα γκολ του, με την απόδοσή του και με την παρουσία του στα αποδυτήρια. Δυστυχώς όμως η χθεσινή μέρα, μας άφησε μια πολύ πικρή γεύση. Πάντως, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αν πάρουμε σαν παράμετρο την περσινή χρονιά, που σωθήκαμε την τελευταία αγωνιστική, έχοντας αλλάξει και τρεις προπονητές, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πετυχημένη χρονιά, όχι άκρως πετυχημένη, αλλά πετυχημένη. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα-δύο θετικά αποτελέσματα ακόμα για να διεκδικούσαμε την είσοδό μας στα πλέι οφ, αλλά από εκεί και πέρα όταν χάνεται ένας άνθρωπος, δεν μπορείς να παραπονιέσαι για το αν δεν κέρδισες ένα παιχνίδι”.


Για τα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου


“Όλα αυτά τα χρόνια, δυστυχώς τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά οι διαδικασίες μένουν οι ίδιες. Κάθε χρόνο υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις οι οποίες, βαραίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι τώρα 25 χρόνια που πάντα υπάρχουν κασέτες και αποκαλύψεις. Αυτό που πρέπει να κάνουν Πολιτεία, ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα, είναι φτιάξουν τους μηχανισμούς και τις δομές, έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο μέτρο του δυνατού, γιατί παντού υπάρχει το παρασκήνιο”.


Για την φράση του κυρίου Πανόπουλου: “Η Σούπερ Λίγκα θυμίζει ΕΠΑΕ”


“Έχω υπηρετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν διαιτητής και τα τελευταία χρόνια και σαν τιμ μάνατζερ της Ξάνθης. Ξέρω λοιπόν, πώς λειτουργεί. Δεν έχει σημασία, αν έγινε ΕΠΑΕ, το θέμα είναι τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Πρέπει να μπει ένα “Χ”, και να γίνει μια διαδικασία, η οποία θα είναι αδιάβλητη. Να σταματήσει η ατιμωρησία στα γήπεδα και να μην χρησιμοποιούμε τον ΟΠΑΠ σαν μοχλό πίεσης. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την κατάσταση των γηπέδων και των αποδυτηρίων, το τί γίνεται με τη διαιτησία... Είναι 100 θέματα που πρέπει να τα εξετάσουμε σε μηδενική βάση, για να δούμε πώς θα πορευθεί το ποδόσφαιρο. Λέμε ότι φτάσαμε στον πάτο αλλά κάθε χρόνο ο πάτος πηγαίνει και πιο κάτω”.


Για τον αν αποτελεί λύση η διακοπή του πρωταθλήματος

“Αν η διακοπή του πρωταθλήματος είναι η ιδανική λύση, τότε ας γίνει και αυτό. Το θέμα δεν είναι αν θα κάνουμε μερική ή ολική διακοπή του πρωταθλήματος ή αν δεν θα πάνε οι ομάδες μας στην Ευρώπη. Τόσα χρόνια συζητάμε για την βία και τη διαιτησία και δεν γίνεται τίποτα. Έχουμε αλλάξει διάφορες διαδικασίες... Πάμε με το μνημόνιο της UEFA, δεν πάμε με το μνημόνιο της UEFA. Βγαίνουν αποφάσεις άλλοτε Σάββατο και άλλοτε υπάρχει αναβολή. Πάντα υπάρχουν θέματα υπό συζήτηση και κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Πρέπει να υπάρχουν αδιάβλητοι φορείς, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται εξωθεσμική παρέμβαση του κάθε παράγοντα. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να επέμβει η Πολιτεία μαζί με την ΕΠΟ. Το αυτοδιοίκητο πρέπει να παραμεριστεί και η Πολιτεία πρέπει να γίνει πιο αυστηρή γιατί καλώς ή κακώς, το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό άθλημα και όλοι ασχολούνται με αυτό. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Βγαίνει ο Υπουργός Υγείας και λέει ότι τέρμα τα ασθενοφόρα στα γήπεδα. Και πώς θα γίνει ένας αγώνας; Η Σούπερ Λίγκα ασχολήθηκε για να βρει ασθενοφόρα για να πάνε στα γήπεδα; Η Football League ασχολήθηκε; Και αν γίνει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα ή κάποια συμπλοκή με τραυματίες; Μετά από ποιον θα ζητήσουμε ευθύνες; Ένας πήρε την απόφαση για κάποιο μέτρο χωρίς να λάβει υπ'οψη του, ότι στον βασιλιά των σπορ διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές”.

 
Πηγή:  http://www.sentragoal.gr/