Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πρόστιμο από το ΕΣΡ στον Δέλτα FM Εβρου

Για ποιον λόγο τιμωρήθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός

ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ;


Πέντε πρόστιμα σε ισάριθμους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς μοίρασε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το υψηλότερο, 30.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 για δύο συγκαλυμμένες διαφημίσεις στο πλαίσιο των εκπομπών "X-Factor" (29/10/10) και "Όλα" (11/10/10). Επίσης πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Δίκτυο Σερρών για προσβολή προσωπικότητας, ενώ στα 3.000 ευρώ ορίστηκε το πρόστιμο που αποφάσισαν τα μέλη του ΕΣΡ για τον ραδιοφωνικό σταθμό "Δέλτα Fm" του Νομού Έβρου με το αιτιολογικό της υπέρβασης χρόνου δικτύωσης, και για τους σταθμούς "Αχελώος Fm" και "Galaxias Fm" του νομού Φωκίδας.

Εξάλλου μετά την απόρριψη αίτησης επανόρθωσης από τηλεοπτικό σταθμό επιβλήθηκε σύσταση στο Mega, ενώ μετά από ακρόαση του ραδιοφωνικού σταθμού "Ράδιο Γρεβενά" για την παροχή διευκρινίσεων σχετικά με αποσαφήνιση του κέντρου εκπομπής κατά τη 1.11.1999 διαπιστώθηκε ότι εξέπεμπε από τον δίαυλο 101,5 στη θέση Καλαμίτσι.

Η χθεσινή ατζέντα του ΕΣΡ περιλάμβανε και συζήτηση για το Alter. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από αυτεπάγγελτη ενέργεια βάσει του άρθρου 1 παρ. 17 του ν. 2328/1995, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε εκπροσώπους του Alter με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κανάλι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη, οι εκπρόσωποι του σταθμού, η δικηγόρος κ. Κωστοπούλου και ο διευθυντής ειδήσεων κ. Σφαέλος, ενημέρωσαν το συμβούλιο ότι η επίσχεση εργασίας διακόπηκε και πλέον ο σταθμός εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα. Για την οικονομική κατάσταση οι εκπρόσωποι πληροφόρησαν το Συμβούλιο, αποφεύγοντας όμως να δώσουν λεπτομέρειες, ότι ο σταθμός βρίσκεται σε σοβαρή διαπραγμάτευση με τις τράπεζες και τους μετόχους και ευελπιστούν ότι σύντομα θα δοθεί λύση και θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του.

Τέλος, ο κ. Λασκαρίδης ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται από την αναθεωρημένη οδηγία 109/2010 και τους νέους όρους σχετικά με την τοποθέτηση προϊόντων και τις διαφημίσεις.
 
 
Πηγή:  http://www.makthes.gr/