Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ για την ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων από τον υπερπεριφερειάρχη Θύμιο Σώκο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιος Σώκος προβαίνει στην ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων για υποβολή προτάσεων στον Άξονα 9 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ» για τον κωδικό προτεραιότητας 59 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 - 2013. Η παρούσα πρόσκληση αφορά στις κατηγορίες πράξεων 59.01 «Υποδομές Σύγχρονου Πολιτισμού».

Ειδικότερα, οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο των παραπάνω κατηγοριών πράξεων περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

· Δημιουργία και εκσυγχρονισμός μουσειακών χώρων/μουσείων, αναγνωρισμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 του Ν. 3028/02, για την προβολή του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Περιφέρειας καθώς και σύγχρονων πολιτιστικών υποδομών παραγωγής και διάθεσης πολιτιστικού προϊόντος (π.χ Πολιτιστικά και Συνεδριακά Κέντρα, κ.α)

· Δράσεις προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς με την αξιοποίηση σύγχρονων μέσων.

· Υποδομές για την ανάδειξη της ιστορίας, του λαϊκού πλούτου και πολιτισμού, όπως θεματικά μουσεία κα.α

· Υποδομές χώρων έκφρασης σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας όπως χώροι μουσικής, εικαστικών τεχνών , θεάτρου, χορού κ.α.

· Έκθεση / Επανέκθεση των μόνιμων συλλογών των Μουσείων των αναγνωρισμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 του Ν3028/02 και σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές κατευθύνσεις και μουσειολογικές μεθόδους

· Δημιουργία και εξοπλισμός χώρων εκδηλώσεων σύγχρονου πολιτισμού (θέατρα, συνεδριακά κέντρα, πινακοθήκες – βιβλιοθήκες)

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους. Η παρούσα πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης €10.000.000.

Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από 01/05/2011 έως 15/06/2011. Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι συγκριτική και η ξεκινά την επομένη εργάσιμη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων του 1ου κύκλου, ήτοι στις 16/06/2011, και λήγει μέχρι (30) τριάντα εργάσιμες ημέρες αργότερα.

.