Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Φίλοι του τεμένους οι ταξιτζήδες του Διδυμοτείχου

Ακουσαν με μεγάλη ευχαρίστηση την είδηση σχετικά με την έγκριση δαπάνης που αφορά εργασίες αποκατάστασης του τεμένους ύψους 4 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αντικρίζουν μέρα και νύχτα την επιβλητική παρουσία του.24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες τον χρόνο, οι οδηγοί ταξί στο Διδυμότειχο έχουν αφετηρία τους τον χώρο μπροστά από το μεγαλύτερο τέμενος στην Ευρώπη .

Είναι αυτοί που θα δώσουν τις πρώτες πληροφορίες σε κάθε επισκέπτη που θα μεταφέρουν ή θα συναντήσουν στην κεντρική πλατεία, στην διάρκεια της αναγκαίας στάσης κάποιου τουριστικού λεωφορείου.

Με μεγάλη ευχαρίστηση άκουσαν την είδηση σχετικά με την έγκριση δαπάνης που αφορά εργασίες αποκατάστασης του τεμένους ύψους 4 εκ.€.

Εργασίες, που θα καταστήσουν σύντομα επισκέψιμο ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικής αξίας οθωμανικό κτίσμα.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για την ανάδειξη της πόλης, μας βρίσκει θετικούς,» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Σωματείου TAXI Διδυμοτείχου ‘Άγιος Χριστόφορος’ κ. Κώστας Τσινούδης, «άλλωστε η πόλη μας δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο εκτός από ευρήματα και μνημεία και αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν.»

Στο σημείο αυτό ο κ.Τσινούδης, θέλησε να μεταφέρει αίτημα-παράκληση προς τη νέα Δημοτική αρχή, ζητώντας της να τοποθετήσει σε κάθε μνημείο της πόλης, πινακίδες με την ταυτότητα του κάθε κτιρίου, διευκολύνοντας το έργο των ιδίων, που πολλές φορές γίνονται και ξεναγοί , αλλά και το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη.

Η ερώτηση της telegramm δεν ξάφνιασε τον Πρόεδρο. Αφορούσε την πιθανή απομάκρυνση του στόλου των ταξί εάν αυτό ζητηθεί στα πλαίσια της γενικής αναδιάρθρωσης του χώρου ώστε να αξιοποιηθεί αναλόγως η γύρω περιοχή λόγω του τεμένους.
«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να σταθούμε εμπόδιο στην πόλη, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Άλλωστε αυτό το ακούμε από το 2002 που ήρθαμε εδώ μετά από ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου και παρά την θέληση μας, το τονίζω αυτό. Αν η εκάστοτε δημοτική αρχή κρίνει ότι τα ταξί κάθε 4 χρόνια πρέπει να μετακινούνται από σημείο σε σημείο, εμείς θα δούμε τις προτάσεις τους, και μαζί με τις δικές μας, θα αποφασίσουμε αναλόγως»συμπληρώνει.

Είναι πολλά αυτά που προβληματίζουν σήμερα έναν οδηγό ταξί στο Διδυμότειχο. Η μείωση του πληθυσμού, η αύξηση των ΙΧ αυτοκινήτων αλλά και η δραστική μείωση του στρατού είτε με την κατάργηση αλλά και την μεταφορά στρατοπέδων στις γύρω περιοχές κάνουν δυσβάσταχτη την επιβίωση του.

«Έπρεπε κάποιοι να κινηθούν έγκαιρα όταν το πρόβλημα ήταν στην αρχή. Όταν ξύπνησαν ήταν αργά. Εμείς όπου κληθήκαμε να συνδράμουμε το κάναμε αλλά ήταν πια ανώφελο. Πρόσφατα κάποιες φήμες που έφθασαν σε μας για το κλείσιμο της Σχολής Αστυφυλάκων, μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Εμείς όμως πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά,» κατέληξε με νόημα, «άσχετα αν ορισμένοι μας λένε ότι κινδυνολογούμε. Μια παροιμία λέει ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, και μείς θέλουμε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις.»


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/