Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Έλλειψη θρακικών αμνών φέρνουν οι εξαγωγές στην Τουρκία

Το Πάσχα πλησιάζει
και αναμένονται προβλήματα

ΠΟΣΟ ΤΙΜΩΝΤΑΙ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται από την περιοχή της Θράκης οι εξαγωγές των αμνών προς την Τουρκία με αποτέλεσμα παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν πως για το Πάσχα θα σημειωθούν ελλείψεις στην περιοχή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η διαδικασία εξαγωγών συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ όλα δείχνουν πως η συνέχεια θα είναι θετική.

Ήδη, οι Θρακιώτες κτηνοτρόφοι δε αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στην διάθεση των αμνών καθώς οι εξαγωγές ανέβασαν τις τιμές (αφού τώρα πωλούν τα ζώα στα 3.20ευρώ )

Οι εξαγωγές στην Τουρκία δεν αφορούν τα ερίφια με αποτέλεσμα η φετινή σούβλα «να φιλοξενήσει» πιθανόν περισσότερα απ’ αυτά.

Όπως είναι γνωστό στην Τουρκία, μόνο 6 χώρες μέλη της Ε.Ε. μπορούν να εξάγουν προβατοειδή η Ελλάδα (εξαιρουμένων των Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών), η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Λιθουνία και η Λετονία.
Το άνοιγμα της αγοράς της Τουρκίας φαίνεται πως έχει ξεμπλοκάρει τη ζήτηση η οποία ήταν χαμηλή και οδηγούσε σε εξευτελιστικές τιμές, που προσκαλούσαν μεγάλη δυσφορία στους κτηνοτρόφους της περιοχής


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/