Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Στη Σαμοθράκη μετακομίζουν σήμερα οι σύνεδροι του 2ου Χρηματοοικονομικού Φόρμου Θράκης

Πάνε να γνωρίσουν την περιοχή του νησιού της Νίκης και να φάνε... αγριοκάτσικο

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥΣ


Πολιτιστική εκδρομή στη Σαμοθράκη, το νησί των Μυστηρίων


10:00 π.μ. Αναχώρηση προς τη Σαμοθράκη.

Ένα δεύτερο πρωινό θα σερβιριστεί στο πλοίο.

Θα προσφερθούν ελληνικός καφές και φυσικός χυμός από πορτοκάλια, μαζί με παραδοσιακή πίτα με γέμιση κατσικίσιου τυριού και σπανακιού. Θα ακολουθήσει το παραδοσιακό γλυκό επιδόρπιο, η μπουγάτσα.

Εποχιακά φρούτα θα είναι, επίσης, διαθέσιμα.


12:30 μ.μ. Άφιξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού, την Καμαριώτισσα, στη βόρεια ακτή της Σαμοθράκης. Συνιστάται η άνετη υπόδηση, έτσι ώστε να είναι πιο άνετη η μετάβαση στους καταρράκτες, στα δάση με πλατάνια και στα πιο όμορφα αρχαία μνημεία.

Θα ακολουθήσει μεταφορά στην Παλαιόπολη, την ιερή τοποθεσία των Καβείρων. Εκεί στο μουσείο της περιοχής εκτίθεται ένα αντίγραφο του αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης», που βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου.


1:30 μ.μ. Μετάβαση στα Θερμά, ένα μικρό χωριό με καταρράκτες, θειούχες πηγές και το παρεκκλήσι της Παναγιάς της Κρημνιώτισσας, το οποίο χτίστηκε στο βράχο εκατό χρόνια πριν.


2:00 μ.μ. Μετακίνηση στη Χώρα, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, η οποία είναι χτισμένη στην πλαγιά του βουνού «ΣΑΟΣ». Η υψηλότερη κορυφή του βουνού ονομάζεται «ΦΕΓΓΑΡΙ» και αναφέρεται από τον Όμηρο, ο οποίος έγραψε πως ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας, παρακολουθούσε τα δρώμενα του Τρωϊκού Πολέμου από εκεί.


2:30 μ.μ. Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στην ακτή της Καμαριώτισσας. Η Σαμοθράκη είναι γνωστή για τα πρόβατα και τα κατσίκια που εκτρέφουν οι ντόπιοι, οπότε προτείνονται τα τοπικά προϊόντα, προερχόμενα από αυτά.


4:00 μ.μ. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη.

.