Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο Πεταλωτής για τα "Ελευθέρια" και το στούντιο της ΕΤ3 στην Κομοτηνή

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης -Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2011 εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 91ης Επετείου Απελευθέρωσης της Κομοτηνής. O Γιώργος Πεταλωτής αφού κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης, παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση μετά το πέρας της οποίας συνεχάρη τους συμμετέχοντες και έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή για την Κομοτηνή. Ενενήντα ένα χρόνια από την Απελευθέρωση και Ενσωμάτωση της στον Εθνικό Κορμό, τιμάμε τους ανθρώπους οι οποίοι φρόντισαν με τον αγώνα τους και την αξία τους να βρισκόμαστε σήμερα σε μια ελεύθερη Ελλάδα, σε μια ελεύθερη Θράκη του πολιτισμού, της πολύ-πολιτισμικότητας, της ανάπτυξης, της μόρφωσης, της εκπαίδευσης, της αξιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Είναι χρέος και τιμή όλων μας να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα, να μάθουμε την τοπική ιστορία μας. Επαναφέρω σήμερα δημόσια, όπως έκανα και όταν ήμουν βουλευτής της αντιπολίτευσης, το αίτημα της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Δεν γίνεται να μη γνωρίζουμε τα γεγονότα χάρη στα οποία ζούμε σήμερα ελεύθεροι. Η τοπική ιστορία πολλές φορές έχει μεγαλύτερη σημασία αφού το να μάθουμε και να τιμούμε τους προγόνους μας είναι πολύ σημαντικό. Χρόνια Πολλά σε όλους».

Στη συνέχεια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Κομοτηνής, στο χώρο του στρατοπέδου Μουζιοπούλου, έδρα της ΧΧΙ ΤΘΤ και μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη, ξεναγήθηκε στους χώρους του, δηλώνοντας σχετικά:

«Είναι ένας χώρος ο οποίος εμπεριέχει τις μνήμες της Ελληνικής Ιστορίας. Είναι σημαντικό που στο χώρο της 21ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, εγκαινιάζεται η λειτουργία ενός μουσείου που αφορά στην ιστορία μας, στη συνέχεια τους Έθνους μας. Είναι ένας χώρος πολιτισμού και διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων, αφού από τον Σεπτέμβριο θα το επισκέπτονται μαθητές όλων των σχολείων της περιοχής. Παράλληλα είναι ένας χώρος στον οποίο, με μικρό κόστος, εφαρμόστηκαν σημαντικές τεχνολογίες και καινοτομίες όπως η ¨αυτοξενάγηση¨ των επισκεπτών και η διασύνδεση του με άλλα πολεμικά μουσεία της χώρας. Αξίζουν συγχαρητήρια τέτοιου είδους ενέργειες, ουσίας και όχι βιτρίνας, οι οποίες είναι δείγμα του σεβασμού της πολιτείας προς την περιοχή μας».

Ο κ. Πεταλωτής, νωρίς το πρωί, πριν την έναρξη του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Κομοτηνής, επισκέφθηκε το στούντιο της ΕΤ3 στην Κομοτηνή συμμετέχοντας παράλληλα και στην πρώτη ζωντανή σύνδεση του σταθμού με το στούντιο της Κομοτηνής. Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία του συγκεκριμένου στούντιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε:

«Ήταν μια πρωτοβουλία που υλοποιήσαμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπήρχαν. Η ΕΤ3 έκανε εξαιρετική δουλειά. Το στούντιο δεν έγινε μόνο για να βγαίνουν πολιτικά πρόσωπα να εκφράζουν τις απόψεις τους . Έχουμε αποφασίσει αυτό το στούντιο να γίνει πόλος έλξης όλων των πολιτικών, κοινωνικών δυνάμεων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και του Πανεπιστημίου που έχει πολλά να προσφέρει με την προβολή του έργου του. Η ΕΤ3 είναι ένα κανάλι της ελληνικής περιφέρειας για όλη την ελληνική περιφέρεια. Ήδη υπάρχει σχεδιασμός να δημιουργηθεί στούντιο και σε άλλη περιοχή της περιφέρειας. Θέλουμε να δώσουμε βήμα, στη μέχρι πρότινος αποκλεισμένη, Περιφέρεια.

Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης δεν είχα φιλοξενηθεί ποτέ στην ΕΤ3, ένα δημόσιο κανάλι το οποίο μας ενδιαφέρει διότι δίνουμε το στίγμα της περιφέρειας. Παράλληλα είναι και μέσο προβολής όλων των τοπικών μέσων επικοινωνίας, με τη συμμετοχή και των τοπικών δημοσιογράφων, οι οποίοι εκφράζουν την κοινή γνώμη. Οι απλοί πολίτες μπορούν να λένε και αυτοί τις απόψεις τους και να έχουν βήμα να εκφράζονται σε όλα τα επίπεδα.

Όταν υπάρχει διαφάνεια και δημοσιότητα είναι ένας τρόπος για να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να προοδεύουμε. Η μεγάλη συμβολή της ΕΤ3 είναι η προβολή της περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα από κει και πέρα είναι θέμα των τοπικών παραγόντων και των πολιτών η αξιοποίηση του χώρου προβολής των θέσεων και της παρουσίας μας».

.