Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τα αντικείμενα αφηγούνται την ιστορία στο Σουφλί

Τι εκδηλώσεις
προγραμματίζονται
στην πόλη από τα μουσεία της
ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων;


                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

"Mουσεία και Mνήμη" είναι το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων κι όλα τα Μουσεία ετοιμάζουν διάφορες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, προβολές, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια χειροτεχνίας και εκπαιδευτικά παιχνίδια, θέματα που στρέφονται γύρω από την σημασία των μουσειακών συλλογών στην ιστορική και συλλογική μνήμη.

Το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί προγραμματίζει εικαστικό εργαστήριο με θέμα: Αντικείμενα και ιστορίες, για τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011. Οι συμμετέχοντες, υπό την εμψύχωση της εικαστικού Αντιγόνης Πασίδη, θα δημιουργήσουν πρωτότυπα τρισδιάστατα αντικείμενα συναρμολογώντας, από διαφορετικά υλικά, κατασκευές διακοσμημένες με ζωγραφικό και φωτογραφικό υλικό, σε ένα κολάζ χρωμάτων, υλικών και αφηγήσεων, που θα δημιουργήσει ένα αυθόρμητο "εικονικό μουσείο".


Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Τρία ωριαία εργαστήρια το πρωί (9:30πμ - 10:30πμ, 10:45πμ - 11:45πμ, 12:00μμ - 1:00μμ), για σχολικές ομάδες.

Τρία ωριαία εργαστήρια το απόγευμα της ίδιας ημέρας (2:00μμ - 3:00μμ, 3:15μμ - 4:15μμ, 4:30μμ - 5:30μμ), που θα απευθύνονται σε οικογένειες ή και μικτό κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους, ενώ για τα σχολεία απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

Επί πλέον το Μουσείο Μετάξης συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων το Σάββατο 14 Μαΐου παραμένοντας ανοικτό με ελεύθερη είσοδο από τη δύση του ηλίου έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στο δίκτυο του οποίου ανήκει το Μουσείο Μετάξης.


Πηγή:   http://www.telegramm.gr/