Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ημερίδα για το πρόγραμμα Black Sea στην Κομοτηνή


Πραγματοποιήθηκε προχθές και αφορούσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας 2007-2013

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ;


Το πρόγραμμα Black Sea απασχόλησε την ενημερωτική ημερίδα που έγινε την Τρίτη στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Arcadia.
Η ημερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας 2007-2013 είχε σαν στόχο την ενημέρωση των δικαιούχων για την υποβολή προτάσεων.
Το πρόγραμμα για τη διασυνοριακή συνεργασία χωρών της περιοχής είναι πιλοτικό και αφορά κυρίως σε άυλες επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντων, της κοινωνίας των πολιτών, της μεταφοράς τεχνογωνσίας. Διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρουμανίας που το διαχειρίζεται σε συνεργασί με το Υπουργείο Οικονομίας και συμμετείχαν διάφοροι φορείς από την Ελλάδα, ΟΤΑ, επιμελητήρια, πανεπιστήμια και άλλες ενώσεις.

Οι δυνατότητες που υπάρχουν και οι ορίζοντες του προγράμματος κρίνονται ιδιαίτερα θετικοί και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φορέων. Την ενημέρωση των συμμετεχόντων ανέλαβε ο Kώστας Χριστοδούλου, αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας της Μονάδας Β1 που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.
.