Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η λαθρομετανάστευση του Έβρου συζητείται στην Γένοβα της Ιταλίας

Εκεί βρίσκεται ο  δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για την ετήσια συνάντηση του Δικτύου των Πόλεων για τη Αστική Ασφάλεια «EFUS»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στη Γένοβα της Ιταλίας θα βρίσκεται την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στην ετήσια συνάντηση των μελών του Δικτύου των Πόλεων για την Αστική Ασφάλεια «EFUS». Τον κ. Δήμαρχο συνοδεύει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Θεοδώρου.

Κύριο θέμα της ετήσιας συνάντησης, εκτός της εκλογής νέων μελών της Συντονιστικής Επιτροπής και της επιλογής της πόλης που θα διοργανώσει τη συνάντηση του 2012, είναι η Έκθεση των μελών του Συμβουλίου που επισκέφτηκαν την περιοχή μας στις 29 & 30 Απριλίου 2011 και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στον νομό Έβρου από την ανεξέλεγκτη καθημερινή εισροή μη νόμιμων μεταναστών από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Η ανάγκη για σχεδιασμό και υλοποίηση άμεσων δράσεων από τα Μέλη του Δικτύου αφενός, και η δημιουργία ενός μετώπου Μεσογειακών πόλεων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα αφετέρου, αποτελούν τους βασικούς στόχους της συνάντησης. Ο κ. Λαμπάκης θα έχει την ευκαιρία να ξανασυζητήσει και να προβάλλει εκ νέου, σε πάνω από 300 συμμετέχοντες Δήμους, τις προτάσεις και τις θέσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως αυτές παρουσιάστηκαν κατά την συνάντηση εργασίας με τα μέλη του Συμβουλίου στις 30 Απριλίου που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Προτεραιότητα όλων των δημάρχων που συμμετέχουν στο Δίκτυο Πόλεων είναι η επιδίωξη μιας ενιαίας, κοινής και ξεκάθαρης Ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ειδικά σε πόλεις που βιώνουν εντονότερα αυτό το πρόβλημα εξαιτίας των μακροχρόνιων ανενεργών πολιτικών.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ενεργοποίηση του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων για την Αστική Ασφάλεια, ώστε μετά την επιστροφή του κ. Λαμπάκη από την Γένοβα να δρομολογηθούν άμεσα οι επόμενες κινήσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας που συμμετέχει στο πρόγραμμα

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/