Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πέντε νέα σχολεία στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τα δύο στην Θράκη

Επεσαν οι υπογραφές από τον υπερπεριφερειάρχη Θύμιο Σώκο
Και τα δυο του γεωγραφικού μας διαμερίσματος είναι νηπιαγωγεία, προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;;;


Πέντε (5) νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.775.859 € που αφορούν στον τομέα της σχολικής στέγης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντάσσονται στο ΕΣΠΑ « Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» μετά τις σχετικές αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα είναι τα εξής:


• «12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ» προϋπολογισμού 3.660.000,00 €.

Το 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα Ν. Καβάλας, περιλαμβάνει στο ισόγειο 2 αίθουσες διδασκαλίας, γραμματεία, χώρους γραφείων, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, κουζίνα, κυλικείο, αποθήκη, χώρους υγιεινής και αποδυτηρίων. Στον όροφο του κτιρίου υπάρχουν 10 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα Φυσικοχημείας, 1 εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραφείο συλλόγου και χώροι υγιεινής. Στο υπόγειο, το οποίο διαμορφώνεται σε ένα τμήμα του κτιρίου, υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι λεβητοστασίου, αποθήκης καυσίμων, αντλιοστασίου, μηχανοστασίου ανελκυστήρα, καθώς και αποθήκες, χώρος αρχείου, δεξαμενή νερού και χώρος συσσωρευτών των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Φιλίππων με συνολικό εμβαδόν 10.542,86 m2 , στον οικισμό του Αμυγδαλεώνα.

Θα παραδοθεί κτίριο με 12 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα Φυσικοχημείας, 1 εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, βιβλιοθήκη, και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.



• «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Φ.Ο. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ» με προϋπολογισμό 3.800.000,00 € .

Προβλέπεται η ολοκληρωμένη ανακαίνιση και αλλαγή διαρρύθμισης του κτιρίου που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο, καθώς και η ανέγερση νέου κτιρίου όπου θα στεγαστούν νέες αίθουσες διδασκαλίας, νέο γυμναστήριο και χώροι στάθμευσης.

Οι οικοδομικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν καταρχήν την στατική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. Εντός του οικοπέδου και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα (συμβολή Σκρα και Κομνηνών) πρόκειται να κατασκευασθεί νέο ανεξάρτητο κτήριο το οποίο θα καλύψει λειτουργικές ανάγκες του υφισταμένου Γυμνάσιου.

Στη πρώτη στάθμη (398,64 τ.μ.) θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης με είσοδο από την οδό Κομνηνών όπως επίσης και στη δεύτερη στάθμη με είσοδο από την οδό Σκρα (432,80 τ.μ). Στη τρίτη στάθμη (551,25 τ.μ) θα κατασκευασθεί όροφος στον οποίο διατάσσονται αίθουσες εργαστηρίων, WC και βοηθητικοί χώροι με είσοδο από το επίπεδο της αυλής του υφισταμένου κτηρίου. Στην τέταρτη στάθμη(551,25 τ.μ) θα διαμορφωθεί αίθουσα γυμναστηρίου, WC , χώροι γραφείων και βοηθητικοί χώροι.Τέλος στην πέμπτη στάθμη (203,02τ.μ) θα διαμορφωθούν χώροι αποδυτηρίων και βοηθητικοί χώροι.

Θα παραδοθεί το υφιστάμενο κτίριο καθώς και το νέο κτίριο στα οποία συνολικά θα ανακαινισθούν – κατασκευασθούν 26 αίθουσες



• «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (Χ) ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ου ΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ» προϋπολογισμού 700.000,00 €.

Το κτίριο (Χ) είναι ένα από τα δέκα αυτοτελή κτίρια του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΤΕΛ Καβάλας. Το συγκεκριμένο κτίριο κατασκευάστηκε το 1975 από τον ΟΣΚ. Το 1993 έγινε επέμβαση (που δε συνοδεύτηκε από μελέτη επιπτώσεων) στο κτίριο με την κατασκευή μεταλλικού φορέα, και προέκυψε το ζήτημα της επικινδυνότητάς του. Με την εν’ λόγω μελέτη προτείνεται αρχικά η ενίσχυση του κτιρίου, με βάση τα αποτελέσματα του ερευνητικού εργου του Δ.Π.Θ., ώστε να αποκτήσει στατική επάρκεια και να καταστεί κατάλληλο προς χρήση. Στην συνέχεια το κτίριο θα ανακαινιστεί μια και είναι τμήμα του σχολικού συγκροτήματος 1ου ΤΕΛ Καβάλας, για το οποίο αποτελεί υποέργο. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την συνολική ποιοτική αναβάθμιση που αποσκοπούν :

1. στην στατική ενίσχυση και στην αποκατάσταση του φέροντα οργανισμού,

2. στην θεμελίωση του μεταλλικού φορέα

3. στην εξοικονόμηση ενέργειας με την αλλαγή κουφωμάτων με νέα ενεργειακά αλουμινίου διπλών υαλοπινάκων,

4. στην θερμομόνωση και υγρομόνωση της οροφής του κτιρίου και της οροφής του προβόλου,

5. στον διαχωρισμό της θέρμανσης από το υπόλοιπο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΤΕΛ ώστε να έχει αυτόνομη λειτουργία,

6. στην επισκευή με νέα επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου,

7. στην αποκατάσταση ρωγμών και απανθρακωμένων φερόντων στοιχείων με επισκευαστικά κονιάματα.




• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» προϋπολογισμού 1.115.859,00 €.


Με τη δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει το 7ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας στο ΟΤ 342B.


Το εμβαδόν του κτιρίου είναι 528 τ.μ. εκ των οποίων: 46 τ.μ. χώροι διοίκησης, 184 τ.μ. βοηθητικοί χώροι και 192 τ.μ. χώροι εκπαιδευτικού και Κοινωνικού τομέα.


Θα πραγματοποιηθούν εργασίες χωματουργικές, οικοδομικές για την ολοκληρωμένη ανέγερση του κτιρίου και η προμήθεια των επίπλων και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε αυτό να καταστεί κατάλληλο για χρήση.


Στον περιβάλλοντα χώρο θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης. Συγκεκριμένα εγκατάσταση χλοοτάπητα, φύτευση αναρριχωμένων φυτών, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για προστασία των παιδιών καθώς επίσης και χώρος για παιχνίδια




• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 8ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» προϋπολογισμού 1.500.000,00 €.


Με τη δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει το 8ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας στο ΟΤ 535.


Το εμβαδόν του κτιρίου είναι 502 τ.μ. εκ των οποίων: 32 τ.μ. χώροι διοίκησης, 170 τ.μ. βοηθητικοί χώροι και 199 τ.μ. χώροι εκπαιδευτικού και Κοινωνικού τομέα.


Θα πραγματοποιηθούν εργασίες χωματουργικές, οικοδομικές για την ολοκληρωμένη ανέγερση του κτιρίου και η προμήθεια των επίπλων και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε αυτό να καταστεί κατάλληλο για χρήση.


Στον περιβάλλοντα χώρο θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης. Συγκεκριμένα εγκατάσταση χλοοτάπητα, φύτευση αναρριχωμένων φυτών, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για προστασία των παιδιών καθώς επίσης και χώρος για παιχνίδια.
 
 
.