Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Βουλευτής ζητησε να κλείσει το Προξενείο Κομοτηνής μπροστά στα μούτρα του Προξένου Σαρνίτς

ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ;

ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ


Οπως διαβάζουμε στο περιοδικό azinlikca και σε μετάφραση από το tourkikanea, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, που μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και αναφερόμενος στην αντανάκλαση της οικονομικής κρίσης στην περιοχή, υποστήριξε ότι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή πρέπει να φύγει για οικονομικούς λόγους. Είπε πως το Τουρκικό προξενείο αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της Θράκης και της μουσουλμανικής κοινωνίας.

Ευρισκόμενος στην αίθουσα ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς χρησιμοποιώντας το δικαίωμα να απαντήσει, είπε πως το προξενείο της TC στην Κομοτηνή βρίσκεται εκεί στη βάση της συνθήκης της Λοζάννης καθώς και άλλων διμερών και πολυμερών συμφωνιών και ότι διεξάγει τις δραστηριότητες του στα πλαίσια των διεθνών νόμων.

Ο Σάρνιτς ανέφερε ότι μια από τις προτεραιότητες του προξενείου είναι η διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, συνεχάρη τους οργανωτές του συνεδρίου και είπε ότι επιθυμεί να συνεχιστούνε αυτά τα οικονομικά συνέδρια που περιλαμβάνουν χώρες με κοινά σύνορα.

Επίσης ο πρόξενος Σάρνιτς, κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη έκανε το ναμάζι της Παρασκευής στο κεντρικό τζαμί της Αλεξανδρούπολης και αργότερα συναντήθηκε με τον ιμάμη Εμίν Σερίφ και με πιστούς που ήταν στο τζαμί.

.