Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο γεν. γραμματέας Νέας Γενιάς βρέθηκε στην Κομοτηνή

Οι συναντήσεις
που έκανε και οι
συζητήσεις που είχε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mε πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννο Λιβανό, για να συζητηθούν ευρύτερα ζητήματα της νέας γενιάς στη Ροδόπη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι και δυνατότητες για τη διαμόρφωση και την παραγωγή ενός συντονισμένου έργου σε θέματα που αφορούν τους νέους. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Πεταλωτής αφού ευχαρίστησε τον κ. Λιβανό για την παρουσία του, δήλωσε:

Δεδομένου ότι η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης έχει την τιμή να φιλοξενεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στις πόλεις της Θράκης και τα ΤΕΙ, στην Καβάλα και τη Δράμα, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό νεολαίας στην περιοχή όπου θα πρέπει να γνωρίσει τις δράσεις που κάνει η πολιτεία και αφορούν στους νέους. Στη σύσκεψη συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε ως πολίτες αλλά και τις δυνατότητες που έχει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στον τομέα των δράσεων της νεολαίας. Συζητήσαμε, επίσης, για το πώς μπορούμε να παράγουμε συντονισμένο έργο, τη στιγμή που γνωρίζουμε τη δυσκολία των εποχών και την κατάσταση των νέων, ως προς το εργασιακό τους επίπεδο αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στον πολιτισμό, στη μόρφωση, στην κατάρτιση αλλά και στην ίδια τη ζωή τους.

Ο κ. Λιβανός μας ενημέρωσε για το πώς μπορούμε να συντονίσουμε, αρχικά, τη δράση μας ώστε αυτά τα προγράμματα, στα οποία υπάρχει η συμβολή της πολιτείας, να βοηθήσουν στην οργάνωση παρεμβάσεων οι οποίες κάνουν τη ζωή των νέων καλύτερη.

Συμφωνήσαμε να υπάρξει συντονισμένη δουλειά. Τα ζητήματα που θέσαμε είναι ζητήματα ουσιαστικής παρέμβασης στους νέους σε επίπεδο σπουδάζουσας νεολαίας, μαθητικής νεολαίας, εργαζόμενων νέων, ανέργων νέων που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, νέων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οι οποίες, δυστυχώς, είναι πολλές στην περιοχή μας.

Πρέπει να αναπτύξουμε πεδία δράσης τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των νέων και κατ΄ επέκταση της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Γιάννος Λιβανός χαρακτήρισε εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα τη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε για τα προγράμματα που ¨τρέχει¨ η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης αφορούν, κυρίως, στην απασχόληση ενώ ενημερώθηκε για τις ανάγκες των νέων της περιοχής ώστε να υπάρξει σχεδιασμός προγραμμάτων για την περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Κατσιμίγας, η διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Κουκουναράκη, ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, κ. Αγγελούσης, ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης, κ. Κελεσίδης καθώς και παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνέχεια ο κ. Πεταλωτής, μαζί με τον ο Γ.Γ. Νέας Γενιάς κ. Λιβανό και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη, επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης-Europe Direct Κομοτηνής και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κομοτηνής. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους, ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του κέντρου, κ. Λουΐζα Σαλτσίδου, για τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις συνεργασίες και τις δικτυώσεις που έχουν δημιουργηθεί με τοπικούς, περιφερειακούς και ευρωπαϊκούς φορείς.

Παράλληλα συζήτησαν για την περεταίρω αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν στους νέους καθώς και για τα προγράμματα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς.

Τέλος, ο κ. Πεταλωτής μαζί με τον κ. Λιβανό περιηγήθηκαν και στην 20η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2011».

.