Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τα διόδια στην Εγνατία πρώτο θέμα απόψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ακολουθούν και άλλα
24 θέματα που υπάρχουν
στην ημερήσια διάταξη
της συνεδρίασης

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει στις 30-5-2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή .


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1. Ενημέρωση για το σχεδιασμό της Εγνατίας Α.Ε, σχετικά με την δημιουργία Σταθμών Διοδίων επί της Εγνατίας οδού που διατρέχει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Εισηγητής: Ο Αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ , κ. Τσακλίδης Ιωάννης.

2. Eιδική έκθεση αριθ.179 παρ.4 του Ν. 3852/2010:Προβλήματα εφαρμογής του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, κ. Τσακμακίδης Λάζαρος.

3. Eγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ,στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, μέσω προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΑΜΘ, που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ» και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τους φορείς υλοποίησης προγράμματος. Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης, Καραλίδης Φώτης.

4. Έγκριση θέσπισης του πάγιου χορηγήματος καθαριότητας υπηρεσιών της Π.Ε Εβρου. Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εβρου, κα Νικολάου Γεωργία.

5. Πρόταση για διοργάνωση εθελοντικής Αιμοδοσίας. Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Γκουγκουσκίδου Μαρία.

6. Εγκριση μεταφοράς των υπολοίπων των Τραπεζικών Λογαριασμών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης, των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και της Διευρυμένης ΝΑ Ροδόπης – Εβρου στην Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και εξουσιοδότηση ατόμων για την παραλαβή των επιταγών και κλείσιμο των Τραπεζικών Λογαριασμών. Εισηγητής ο Δ/ντης Οικονομικού της Περιφέρειας ΑΜΘ , κ. Τσακίρης Γεώργιος.

7. Καθορισμός των συναλλαγών που θα πραγματοποιούνται για την κάλυψη αναγκών ενημέρωσης μας και εξουσιοδότηση ατόμων που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία Winbank Internet Business της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ. Εισηγητής ο Δ/ντης Οικονομικού της Περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Τσακίρης Γεώργιος.

8. Έγκριση προτάσεων προς υποβολή για το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας: «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης, κ. Δαμιανίδης Παύλος.

9. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Α Μ.Θ. στην Επιτροπή Διαχείρισης προγράμματος (Ε.Δ.Π.) LEADER του Νομού Δράμας, στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος για τον Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER). Εισηγητής: Ο Εκτελεστικός Γραμματέας, κ. Κατσιμίγας Κων/νος.

10. Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής του άρθρου 13 παρ 4 του Π.Δ 243/96 για την εκποίηση ακινήτων μας, κινητών πραγμάτων και τη μίσθωση ακινήτων. Εισηγητής: Ο Εκτελεστικός Γραμματέας, κ. Κατσιμίγας Κων/νος.

11. Oρισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την συγκρότηση Αγρονομικού Συμβουλίου. Εισηγητής: Ο Εκτελεστικός Γραμματέας, κ. Κατσιμίγας Κων/νος.

12. Εγκριση διενέργειας δημοπρασίας για μίσθωση ακινήτου, της Π.Ε Εβρου. Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου, κα Νικολάου Γεωργία.

13. Eγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού αριθ. 7 από διασταύρωση με Ε.Ο. 2 μέχρι Άβατο» στον άξονα προτεραιότητας 3: «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης» του Ε.Π. Μακεδονίας -Θράκης 2007-2013. Κωδικός Πρόσκλησης 57. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ξάνθης, κ Καραλίδης Φώτης.

14. Γνωμοδότηση για την έγκριση ανανέωσης των Περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμαροψηφίδας εμβαδού 53.099,00 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Σκοτεινό» του Δ.Δ. Ζυγού, του Δήμου Καβάλας, Ν. Καβάλας, της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας, κ. Γρανάς Αρχέλαος.

15. Γνωμοδότηση για την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από την Μ Π Ε, για την ανανέωση Έγκρισης Περιβαλλοντικών 'Όρων για την λειτουργία μονάδας κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων που βρίσκεται στη θέση «Καλάμι» του Δ.Δ. Θάσου, του Δήμου Θάσου, Ν. Καβάλας, της ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑΣΟΥ Α.Ε. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας, κ. Γρανάς Αρχέλαος.

16. Γνωμοδότηση για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, του έργου: «Ανακατασκευή παραλίας Καλλιράχης και επειγόντων συναφών ΄εργων » στο Δήμο Θάσου, Ν. Καβάλας, από το Δήμο Θάσου. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας, κ. Γρανάς Αρχέλαος.

17. Γνωμοδότηση για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ , για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.812,00 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Οχυρού (θέση Φουντουκλούκι) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, της εταιρείας ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΑΞΟΥ Α.Β.Ε.Ε. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας, κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης.

18. Γνωμοδότηση για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.994,00 τμ, που βρίσκεται στην θέση«Ζαβάρσα » στην περιοχή Δ.Δ Βώλακα, του Δήμου Κ.Νευροκοπίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, της εταιρείας ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας, κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης .

19. Γνωμοδότηση για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ , για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμάρου εμβαδού 22.036,23 τ.μ που βρίσκεται στη θέση «Μπουρό Ρέμα » στην περιοχή του Δ.Δ Πύργων , του Δ.Προσοτσάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας,της Ι ΜΠΥΡΟΣ-Κ ΠΑΠΠΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

20. Γνωμοδότηση για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, του έργου: «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Νεοχωρίου» στο Ν. Εβρου. Εισηγήτρια : Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου , κα Νικολάου Γεωργία .

21. Eγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων της Νήσου Θάσου κατά την θερινή περίοδο και λειτουργία κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Εισηγητής: Ο Εκτελεστικός Γραμματέας, κ. Κατσιμίγας Κων/νος.

22. Εγκριση α) για υποβολή πρότασης ένταξης του έργου : «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΄΄ Ο. Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΄΄΄ στο Ε.Π «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 »Προγραμματική Σύμβαση. Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας , κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης .

23. Εγκριση: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΚΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΥΡΟΛΙΘΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ». Εισηγήτρια : Η Προισταμένη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας της μελέτης κ. Κεφαλίδου Ανδρονίκη Πολιτικός Μηχανικός.

24. Eγκριση σύναψης και σχεδίου Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Κομοτηνής για την παραχώρηση ενός προωθητή γαιών και ενός διαγραμμιστικού μηχανήματος. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ροδόπης , κ Δαμιανίδης Παύλος.

25. Έγκριση για υποβολή πρότασης ένταξης του έργου «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ». Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας, κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης.

.