Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Καταδίκασε και ο Δρούτσας το πρωτοσέλιδο με την τουρκική Σαντορίνη

Ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε και απάντησε για το φωτομοντάζ της ολλανδικής εφημερίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Το προκλητικό εξώφυλλο ολλανδικής εφημερίδας με την φωτογραφία από εκκλησάκι της Σαντορίνης με την τουρκική σημαία στην θέση του σταυρού καταδίκασε σήμερα ο υπ. Εξωτερικών.


'Οταν ρωτήθηκε ο κ.Δρούτσας για τη φωτογραφία-μοντάζ τη χαρακτήρισε «φωτογραφία αίσχους» και τόνισε ότι έγιναν τα αναγκαία διαβήματα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ολλανδία δεν πρέπει να ξεχνάει τη συνδρομή της Ελλάδας στον απεγκλωβισμό πολιτών της, πρόσφατα, από τη Λιβύη.

Απαντώντας για το αρνητικό κλίμα που έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες ως προς την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είπε ότι δεν πρέπει να επιδιδόμαστε σε σχόλια επί σχολίων, αλλά να επικεντρωθούμε σ' αυτό που πρέπει να κάνουμε και διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν μένει αναπάντητο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε οτι: «Ηρθε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους».

Δέχθηκε ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός λειτουργεί με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, επιτρέποντας την ανάπτυξη διαφορετικών απόψεων, αλλά από τη στιγμή που λαμβάνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι δεσμευτικές για όλους.

Ειδικά, ερωτηθείς για την «πέμπτη δόση», είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η δόση είναι διασφαλισμένη.


Πηγή:  http://www.newsit.gr/