Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Δικογραφία για τα παροπλισμένα πλοία της «ΣΑΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη

Σχηματίστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ;


Δικογραφία για τα παροπλισμένα και επιβλαβή πλοία, που βρίσκονται μέσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το 2009 εγκυμονώντας κινδύνους, σχηματίστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τα τέσσερα πλοία της εταιρίας "Saos Ferries", "Σαμοθράκη", "Παναγία Σουμελά", "Νόνα Μαίρη" και "Θεσσαλονίκη" που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι από το 2009. Υπενθυμίζεται ότι, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή του δεν έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση χώροι παροπλισμού όπως έχει συμβεί για άλλες περιοχές πχ Ελευσίνα, Αλιβέρι, Χαλκίδα κλπ. Επίσης η αρμοδιότητα για την έγκριση παροπλισμού πλοίου και απομάκρυνσης των επιβλαβών υλικών ανήκει στο Οργανισμό Λιμένος και όχι στα λιμεναρχείο.

Να σημειωθεί ότι στις 14-2-2011 ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης προκήρυξε διεθνή ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση και απομάκρυνση εκτός λιμένος Αλεξανδρούπολης των τεσσάρων επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα. Ετσι τα πλοία αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέποντας το από ενεργό λιμάνι σε λιμάνι παροπλισμού.


Πηγή:  http://www.enet.gr/