Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον χθεσινοβραδινό σεισμό

Αρκετά κτήρια κατέρρευσαν, ανάμεσα στα οποία ένα πενταόροφο και ένα τζαμί

Εγινε αισθητός σε όλη την Θράκη, αλλά εδώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 ακόμη τραυματίσθηκαν από σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη βορειοδυτική Τουρκία την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Η δόνηση έγινε αισθητή και στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, χωρίς να υπάρξουν ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 80 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της επαρχίας Κιουτάχεια στη πόλη Σίμαβ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο σεισμών της Τουρκίας ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 Ρίχτερ. Από το σεισμό αρκετά κτίρια κατέρρευσαν συμπεριλαμβανομένου και ενός τζαμιού.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος Βεΐσέλ Έρογλου, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό.

Ο ένας καταπλακώθηκε από τα τα συντρίμμια του κτιρίου όπου βρίσκονταν, ένας ακόμη άνθρωπος πήδησε από το μπαλκόνι το σπιτιού του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και μια γυναίκα υπέστη καρδιακή προσβολή.

Αρκετοί είναι και οι τραυματίες, κυρίως άνθρωποι που πηδούσαν από μπαλκόνια εξαιτίας του πανικού που υπέστησαν.

Οι αρχές εκκένωσαν το νοσοκομείο της περιοχής και μετέφεραν τους ασθενείς σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων.

Στη Σιμάβ σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο από το σεισμό κατέρρευσαν αρκετά κτίρια μεταξύ των οποίων ένα πενταώροφο κτίριο και ένα τζαμί.

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους καθώς υπάρχει φόβος κατάρρευσής τους από τους συνεχείς μετασεισμούς, και οι περισσότεροι κάτοικοι κατά τη διάρκεια της νύχτας κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους. Τουλάχιστον 50 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 4,6 Ρίχτερ. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι χωρίς παροχή ηλεκτρικού, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεπικοινωνίες.

.