Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αέρας αλλαγών στα νοσοκομεία της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ποιες συγχωνεύσεις θα γίνουν σε μονάδες αλλά και διοικήσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης Αριστείδη Μπουσουλέγκα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Από τον αέρα αλλαγών στα δημόσια νοσοκομεία δε θα μείνει ανεπηρέαστη και η ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν γίνει, στο νοσοκομείο Σερρών συγχωνεύονται οι κλινικές για παθολογικά, χειρουργικά και μαιευτικά περιστατικά, αυξάνονται οι πνευμονολογικές κλίνες και αναπτύσσεται Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Οπως επισήμανε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας και Θράκης, Αριστείδης Μπουσουλέγκας, στη Δράμα, σχεδιάζεται συγχώνευση των δυο παθολογικών και δυο χειρουργικών μονάδων, περαιτέρω ανάπτυξη του Καρδιολογικού Τμήματος και της Στεφανιαίας Μονάδας, ανάπτυξη ΜΕΘ και διαβητολογικής μονάδας.

Στην Καβάλα, προτείνεται η συγχώνευση χειρουργικής και παθολογικής, η ανάπτυξη του Νευρολογικού Τμήματος με μονάδα αγγειακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, και η περαιτέρω ανάπτυξη της μιας πνευμονολογικής και της ογκολογικής. Για τα νοσοκομεία Ξάνθης και Κομοτηνής (φωτογραφία), η πρόταση αφορά τη συγχώνευσή τους με στόχο να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπως τονίστηκε, μπορεί να αποκτήσει κοινή διοίκηση με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και να συμπτυχθούν το Παθολογικό και το Χειρουργικό Τμήμα. Παράλληλα, προτείνεται να αναπτυχθούν το Ογκολογικό, το Αγγειοχειρουργικό που διαθέτει 4 κρεβάτια, το Νευροχειρουργικό που έχει 6 και η Πνευμονολογική να αποκτήσει μονάδα αναπνευστικής αποκατάστασης.


Πηγή:  http://www.agelioforos.gr/