Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Σε όλα τα τμήματα μειώθηκαν οι εισακτέοι αλλά στην Νοσηλευτική Διδυμοτείχου αυξήθηκαν


ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ
ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ
ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ


Απέδωσαν οι ενέργειες του Δημάρχου και όλης της Δημοτικής Αρχής για την αύξηση του αριθμού εισακτέων στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδ/χου (Παράρτημα ΤΕΙ Καβάλας). Αξίζει να αναφέρουμε ότι εικοσιπέντε (25) τμήματα Πανελλαδικά έχουν κλείσει, ενώ σχεδόν σε όλες τις σχολές μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός των εισακτέων. Ενδεικτικά παραθέτουμε τον αριθμό εισακτέων κάθε τμήματος του ΤΕΙ Καβάλας (αρχικά βλέπετε τον αριρθμό για το 2010 και δίπλα αυτόν για το 2011):
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ (με έδρα τη Δράμα) 300 180

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 300 180

ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧ.ΦΥΣ.ΠΕΡΙΒ.(Δράμα) 150 60

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 300 160

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 330 160

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ 300 120

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ 500 380

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ 300 200

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (Με έδρα το Διδυμότειχο) 150 155

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣ. ΑΕΡΙΟΥ 305 100

ΣΥΝΟΛΑ 2785 1585


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο, όσο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Νοσηλευτικής κ. Ευστάθιο Δημητριάδη, αλλά και όλους τους Καθηγητές του ΤΕΙ Καβάλας, για τις εισηγήσεις και την ουσιαστική συμβολή τους στο ζήτημα του αριθμού των εισακτέων του Τμήματος της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο.

Ευχαριστούμε ακόμη τον καθηγητή του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστα Χρυσαφίδη, καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κ. Γεώργιο Κελεσίδη, για την ουσιαστική τους συμπαράσταση και θετική εξέλιξη αυτής της διεκδίκησης.

Κυρίως όμως ευχαριστούμε θερμά τους Υφυπουργούς Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετο και κα Εύη Χριστοφιλοπούλου για τη λήψη αυτής της απόφασης.

Τόσο οι κύριοι Υφυπουργοί, όσο και οι Καθηγητές του ΤΕΙ Καβάλας, αναγνώρισαν τη δυναμική που έχει το Τμήμα της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και προχώρησαν στη λήψη αυτής της απόφασης, της αύξησης (έστω και μικρής) του αριθμού των εισακτέων, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Επόμενοι στόχοι της Δημοτικής Αρχής, με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρειας Α.Μ.Θ., Διοίκησης του ΤΕΙ Καβάλας) είναι η άμεση έναρξη κατασκευής μόνιμων εγκαταστάσεων σε χώρο 20 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Διδυμοτείχου στο ΤΕΙ Καβάλας για το σκοπό αυτό, αλλά και η διεκδίκηση δεύτερου (συναφούς) Τμήματος, στον επόμενο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

.