Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Ευριπίδης τον προσέγγισε αλλά ο στρατηγός τον "έδωσε στεγνά"

Ενα ενδιαφέρον παραλειπόμενο από τα προσθεσινά εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείουμ Κομοτηνής με πρωταγωνιστές τους Γ. Πεταλωτή, Ευρ. Στυλιανίδη και τον αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μία αποκάλυψη έκρυβε η ομιλία του Στρατηγού Φράγκου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Πολεμικού Μουσείου Κομοτηνής η οποία ίσως μπορεί να θεωρηθεί και “μπηχτή” για τον Κομοτηναίο πρώην υπουργό.

Οπως ο Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος μεταξύ άλλων ανέφερε, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τον πλησίασε λίγη ώρα πριν την ομιλία του και τον ρώτησε για το κόστος των εργασιών συντήρησης των κτιρίων της 21ης Ταξιαρχίας, του περιβάλλοντος χώρου και της δημιουργίας του Πολεμικού Μουσείου στο παλαιό ταχυδρομείο της Ταξιαρχίας.

Η απάντηση ήταν πως όλα αυτά κόστισαν λιγότερο από 100.000 ευρώ τη στιγμή που το κόστος μόνο για τη συντήρηση των διατηρητέων κτιρίων παλαιότερα είχε υπολογιστεί γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ! Πόσο “παλαιότερα” όμως δε γνωρίζουμε. Αυτό που έχουμε υπόψη είναι πως όταν επί Νέας Δημοκρατίας από δημοσιογράφο της Κομοτηνής ξεκίνησε κίνηση για την αναπαλαίωση και ανάδειξη του κτιρίου της 21ης Ταξιαρχίας υπήρχαν αντιδράσεις από πολύ γνωστό και ισχυρό γραφείο ώστε οι φωνές να ηρεμήσουν γιατί υπήρχαν άλλα σχέδια αξιοποίησης με τη συμμετοχή κάποιου ιδιώτη! Τα οποία και τελικά μάλλον έμειναν στο ράφι…

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό αφού όπως ο Κομοτηναίος Στρατηγός ανέφερε τεράστια οικονομία έγινε και στο σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης του Πολεμικού Μουσείου το οποίο είναι ένα σύστημα πρωτοποριακό για την πόλη μας και από περίπου 30.000 ευρώ που κοστίζει στο ελεύθερο εμπόριο κατασκευάστηκε από τον Αντισυνταγματάρχη Φραγκουλόπουλο με έξοδα μόλις 2.500 ευρώ!

Δεν είμαστε μίζεροι και λαϊκιστές. Και έργα θέλουμε να γίνονται και επενδύσεις ακόμη και σε καιρούς κρίσης. Εργα όμως επενδυτικού χαρακτήρα και αναπτυξιακής προοπτικής που δεν θα αποτελούν απλά ένα έξοδο ίσως για την ικανοποίηση κάποιων μεγαλόσχημων αλλά επένδυση στον τόπο για πολλές δεκαετίες. Και το Πολεμικό Μουσείο Κομοτηνής, που όπως ο Στρατηγός ανέφερε έγινε με την πολύτιμη βοήθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και υπουργός πολιτισμού είναι σίγουρα ένα “συν” ως υποδομή στην πόλη μας. Κι όταν μάλιστα μπορούμε να το έχουμε με τέτοιο χαμηλό κόστος σε σύγκριση πάντα με τα εκατομμύρια που κάποιοι άλλοι θα “κατανάλωναν” σε άλλες εποχές, τότε είναι πέρα για πέρα ευπρόσδεκτο.

Μία όμως γκρίνια θα την κάνουμε. Ακούσαμε από τον ίδιο τον Στρατηγό πως το Πολεμικό Μουσείο Κομοτηνής θα είναι ανοιχτό τις καθημερινές αλλά και τα Σάββατα για το κοινό. Ευχόμαστε αυτό να τηρηθεί και σε λίγο καιρό να μη το δούμε κλειστό ως ένα δεύτερο “μουσείο – αποθήκη” όπως δυστυχώς συνέβη στην περίπτωση του πανάκριβου (σε σχέση με το Πολεμικό Μουσείο) “Αρχοντικό Ταβανιώτη”:

Εδώ θα είμαστε και ελπίζουμε το Πολεμικό Μουσείο Κομοτηνής να είναι μόνο το ξεκίνημα για μία νέα Κομοτηνή που ένας ξένος θα έχει λόγο (κι όχι απλά υποχρέωση λόγω φίλων και συγγενών) να επισκεφθεί.


Πηγή:  http://rodopinews.gr/