Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τέσσερις φορές τον επισκέφθηκαν οι κλέφτες στους Υφαντές!

Την μία μέρα η αστυνομία τους εντόπισε, οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και του ξαναέκλεψαν οι ίδιοι τα υπόλοιπα εργαλεία από την αγροικία του

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;


Είναι μια κλασική περίπτωση παθόντα, αφού μάλλον τον έχουν στοχοποιήσει κάποιοι και μπαινοβγαίνουν στην αγροικία του παίρνοντας καροτσάκια, εργαλεία, γενικά ό,τι χρειάζονται. Ο γνωστός δημοτικός υπάλληλος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία ενήργησε και οι δράστες συνελήφθησαν μέσα σ΄ ένα 24ωρο, αφέθησαν όμως ελεύθεροι. Ο άνθρωπος ειδοποιήθηκε από τους γείτονες ότι οι ίδιοι αθεόφοβοι πάλι μπαινοβγαίνουν στο κτήμα του. Έσπευσε. Αλλά ας ακούσουμε την αφήγησή του που έχει ενδιαφέρον κι αποτυπώνει το θράσος κάποιων γνωρίζοντας ότι δεν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, θα πει ο κ. Κεραμέας. «Έχω αγροικία, μπήκαν τέσσερις φορές, έκλεψαν εργαλεία βασικά, ένα μηχάνημα άντλησης νερού βενζινοκίνητο, ένα ηλεκτροκίνητο, μια τουλούμπα, άπειρα εργαλεία και διάφορα σιδηρικά, βίδες, λοστούς, εργαλεία κηπουρικής, καρότσια, ότι μπορείς να φανταστείς.

Τους πιάσανε, ήταν κάτοικοι του Ηφαίστου… Με φώναξαν χθες στην αστυνομία να παραλάβω τα κλοπιμαία, όχι όλα όσα κατείχαν. Δεν πήγα να τα παραλάβω χθες γιατί δούλευα μέχρι το μεσημέρι, το μεσημέρι με ειδοποίησαν πάλι ότι ξαναμπήκαν μέσα οι ίδιοι δράστες…

Πιθανότατα αφέθηκαν ελεύθεροι και συνέχισαν το έργο τους. Μπορεί και τώρα που μιλάμε να ξανακλέβουν, να είναι εκεί και να αδειάζουν την αποθήκη.


Πως αισθάνεστε σαν πολίτης;

-Ανυπεράσπιστος και εξοργισμένος και είναι κάποια πράγματα, δηλαδή τα εργαλεία μπορεί να είναι ευτελούς αξίας, αλλά για μένα που τα χρειάζομαι συνεχώς και είναι εργαλεία που δεν βρίσκεις, είναι παλιά εργαλεία τα οποία είχε φέρει ο πεθερός μου από το εξωτερικό, τα οποία δεν μπορώ να βρω τώρα. Υπάρχουν τρακτέρ, φρέζα κλπ που επίσης μπορούν να βάλλουν χέρι.

Κυρίως αισθάνομαι ανοχύρωτος, ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να μπει. Δεν υπάρχει αστυνόμευση, δεν υπάρχει τιμωρία και τα κλοπιμαία που με ειδοποίησαν να πάω να πάρω μάλλον δεν θα πάω γιατί εκεί στην αστυνομίας είναι πιο ασφαλή», θα πει με χιούμορ, αλλά και πικρή δόση αλήθειας, ο παθών συμπολίτης μας.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/