Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Φωτό από το λεωφορείο με τους λαθρομετανάστες στους Κήπους

Δείτε την κρύπτη που ήταν κατασκευασμένη στην οροφή του χώρου επιβατών και με τις απαραίτητες προσθήκες, προκειμένου να αντέχει το βάρος των μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Την 15/05/2011 στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθησαν, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης, ένας (1) ημεδαπός διακινητής και δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες.


Συγκεκριμένα, την 00.30΄ ώρα της 15/05/2011, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσής Κήπων, προερχόμενο από Τουρκία, τουριστικό λεωφορείο, που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη του λεωφορείου δεκατέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μετανάστες, μετά την άφιξή τους στην Αθήνα θα κατέβαλαν το ποσό των 2.000, 00 €.

Η κρύπτη ήταν κατασκευασμένη στην οροφή του χώρου επιβατών και με τις απαραίτητες προσθήκες, προκειμένου να αντέχει το βάρος των μεταναστών.

Το τουριστικό λεωφορείο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Αναζητείται ο δεύτερος οδηγός του οχήματος, ο οποίος αποβιβάσθηκε προ της εισόδου τους στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, ένας διακινητής και δεκατέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξη Φερών, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.