Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η Θράκη με το φακό διασυνοριακών φωτογράφων

Παρουσιαζεται από σήμερα
στην Αλεξανδρούπολη
το έργο του καβαλιώτη
Στράτου Καλαφάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ KAI ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ



Έναν ακόμη μεγάλο φωτογράφο, τον Καβαλιώτη Στράτο Καλαφάτη, έχει προσκαλέσει το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, για να παρουσιάσει τη φωτογραφική του δουλειά στους φίλους της καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Αλεξανδρούπολη.

O Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Kαβάλα το 1966. Aποφοίτησε από το Tμήμα Eπιστήμης και Φυσικής Aγωγής του Aριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1987. Σπούδασε Φωτογραφία στο Art Institute της Philadelphia των HΠA. Έχει εκδώσει 4 φωτογραφικά βιβλία σε συνεργασία με την ΑΓΡΑ. Πρόσφατες εργασίες του είναι:

Ημερολόγιο 2004,

Saga -European Eyes on Japan 2005,

Το Αιγαίο, μια διάσπαρτη πόλη, τα πρόσωπα των νησιών/ Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2006.

Εκπροσωπείται από την γκαλερί Kalfayan.


Δευτέρα 16 Μαΐου στις 19.00

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ),

Μιαούλη 9, Αλεξανδρούπολη

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 25510 37735, 6981333525 και στο www.kedifot.gr



Λίγα λόγια για το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης:

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούνιο του 2007 με σκοπό την προβολή και ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας. Από τότε παρουσιάζει μια συνεχή δραστηριότητα στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης με σεμινάρια, παρουσιάσεις φωτογράφων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συνεργασίες με σχολεία, εκθέσεις κ.ά.

Εδώ και ενάμιση χρόνο υλοποιεί το project «Θρακική Γη - Terra Thrace», βάση του οποίου ομάδες φωτογράφων από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία αποτυπώνουν με το φακό τους τις χώρες τους και προβάλλουν με τα έργα τους την οπτική με την οποία τις βλέπουν.

Στο project «Terra Thrace» συμμετέχουν από την Ελλάδα τα μέλη του ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ., Μιχάλης Μπολιάκης, Σίμος Χατζηλίδης, Θεοδόσης Γιαννακίδης, Βασίλης Καραφυλλίδης, Πέτρος Κηπουρός και Μαρία Κοσμίδου, από την Τουρκία οι Αρίφ Αστσί, Σερκάν Ταϊτσάν, Κερέμ Ουζέλ και από τη Βουλγαρία η Βενέτα Ζαχαρίεβα και ο Πάβελ Μπέλτσεφ.

Στόχος των συμμετεχόντων στο project είναι η έκδοση λευκώματος με τα έργα των φωτογράφων και η διοργάνωση έκθεσης που θα περιοδεύσει και στις τρεις χώρες: στην Ελλάδα, σε πόλεις της Θράκης, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη και στη Βουλγαρία, στη Φιλιππούπολη.

Αναμένουμε…


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/