Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μία "ωραία" ατμόσφαιρα το κοινό Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης


Μετά από πολλές αναβολές, πραγματοποιήθηκε χθες το
απόγευμα με αποκλειστικό
θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση
και την περίφημη αγορά πλοίου

                ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;



Μετά από πολλές αναβολές, πραγματοποιήθηκε τελικά χθες το απόγευμα στη Σαμοθράκη η δεύτερη κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, με μοναδικό θέμα τη διαδημοτική συνεργασία των δύο περιοχών, η οποία περιορίστηκε στη βελτίωση της μεταξύ των συγκοινωνίας. Ωστόσο, κι ενώ κανείς θα περίμενε να προχωρήσουν μαζί οι δύο Δήμοι σε όλες τις αποφάσεις, τελικά, αποφασίστηκε, από τη μία ο Δήμος Σαμοθράκης με ιδιώτες να προχωρήσουν στην ενοικίαση, για το φετινό καλοκαίρι, του "Ίλιον" έναντι 200.000 ευρώ, ενώ οι δύο Δήμοι θα συνεργαστούν και με ιδιώτες μόνο για το θέμα αγοράς ενός πλοίου, αφού πρώτα γίνουν ενδελεχείς μελέτες και ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός. Να σημειωθεί πως η συνεδρίαση συνοδεύτηκε από αρκετές στιγμές έντασης, με κορυφαία αυτή στην αρχή της, μεταξύ των δύο Δημάρχων, όταν η... φλυαρία του κ. Λαμπάκη, δίχως να δώσει το λόγο στον οικοδεσπότη Δήμαρχο, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Χανού.

Στην ουσία του πράγματος, ομόφωνα, πλην της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία δεν παρέστη στο συμβούλιο, έγινε δεκτή η πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, από όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους και των δύο δημοτικών συμβουλίων για την αγορά πλοίου 120 θέσεων. Τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες ως και το τίμημα κυμαινόμενου (από 800.000 ευρώ έως 1.100.000 ευρώ) θα προσδιοριστούν από 9μελή επιτροπή που συγκροτήθηκε και αποτελείται από έναν δημοτικό σύμβουλο κάθε παράταξης και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Μετά τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του νομικού σχήματος ναυτικής εταιρίας ή κοινοπραξίας, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί η εταιρία που θα ναυπηγήσει το καινούριο πλοίο.


Πηγή: http://www.telegramm.gr/