Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Φίλε "Μαχητή", απλά σε παραδεχόμαστε...

Σε αντίθεση με άλλους,
όχι απλά δεν έκανες μόκο,
αλλά είχες τα κότσια
να δημοσιεύσεις το
"παράπονό" μας και
να μας απαντήσεις...

               Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ
                 ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
                      ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ


Σε σχέση με προχθεσινό σχόλιο του blog μας για μη αναφορά πηγής σε ένα θέμα, ο Πάνος Παπαδόπουλος από τον "Μαχητή" είχε το θάρρος αφενός να δημοσιεύσει το σχόλιο και αφετέρου να απαντήσει. Δείτε τι μας γράφει:


ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Thraki Live, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ;ΑΛΛΟ ΕΙΔΗΣΗ, ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ...


1. Ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί ότι στο κείμενο που επικαλείστε φίλοι του Thraki Live, κυριαρχεί το σχόλιο κι όχι είδηση...Το σχόλιο δηλαδή για την «απόρριψη» του Σινίκογλου, σημερινού διορισμένου Μουφτή Ξάνθης. Θεώρησα ως «πηγή» το μειονοτικό site γιατί εκεί πρωτογράφηκε η είδηση ενώ αν δεν κάνω προηγήθηκε της είδησης ο «Χρόνος» της Κομοτηνής...

2. Έχω πει πολλές φορές στις εκπομπές μου και το έχω επαναλάβει ότι το Thraki Live είναι ένα από τα πλέον άριστα site της Βορείου Ελλάδος γιατί εκτός των άλλων, μπορεί και ΤΟΛΜΑΕΙ να μιλάει στη ΨΥΧΗ! Πολλές φορές ακόμη και με ένα τίτλο... Μολονότι συνειδητά ή ασυνείδητα κάποιες φορές, αδικείτε τον εαυτό σας.

3. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ακόμη κι όταν «αντιγράφεται» μια είδηση ή ένα σχόλιο από τον «Μαχητή» να μην αναγράφεται η Πηγή... Κι εσείς χρησιμοποιήσατε σε αρκετές περιπτώσεις δικούς μου «τίτλους» σε ερωτήσεις βουλευτών κλπ χωρίς αναφορά στην «πηγή», αλλά αυτά είναι αμελητέα…Σημασία έχει ποιος κάνει την αποκάλυψη και βγάζει ΠΡΩΤΟΣ την είδηση κι όχι ο...δεύτερος που έπεται! (π.χ Η αποκλειστικότητά μας με την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων της Π. Πόλης για το θέμα του νεκροταφείου που αποδόθηκε με καθυστέρηση 3-4 ημερών σε άλλο...site από την ιστοσελίδα σας!),

4. Είμαι καθημερινός αναγνώστης του Thraki live και μακάρι όσες φορές πρόβαλα εγώ το site σας, είτε από το «Μ», είτε από την «Ανοιχτή γραμμή», να το έκαναν κι άλλοι «αντιγραφείς» σας... ή εσείς για τον «Μ».

Π.Π.
 
 

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ THRAKILIVE
 

Ειλικρινά ευχαριστούμε για τα καλά λόγια σε σχέση με το blog μας (ακόμα δεν έχουμε αναβαθμιστεί σε site και δε νομίζουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο).

Σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, η πρωτογενής πηγή είναι το μειονοτικό site (αν δεν κάνουμε λάθος, χωρίς να παίρνουμε όρκο, ο "Χρόνος" είχε δημοσιεύσει την είδηση, που αναδημοσιεύσαμε και εμείς τότε από εκείνον, μόνο ως προς το κομμάτι της Κομοτηνής και το "χαστούκι" στον εκεί ψευτομουφτή ενώ δεν είχε καμία αναφορά ως προς το αντίστοιχο "χαστούκι" στον διορισμένο μουφτή Ξάνθης).

Έχουμε την ίδια αντίληψη ως προς το ότι έχει σημασία ποιος βγάζει πρώτος μια είδηση. Ειδικά στο παράδειγμα που αναφέρεις για την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, είναι προφανές ότι... δεν το πήραμε χαμπάρι. Γιατί εννοείται ότι άμεσα θα το είχαμε αναδείξει. Κανένας δόλος ως προς αυτό.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα στις περισσότερες περιπτώσεις πρωτογενούς πληροφόρησης. Κατά συνέπεια, βασιζόμαστε στο σχόλιο (που στην συγκεκριμένη περίπτωση κάναμε). Και αρχή μας είναι πάντα να αναφέρουμε πηγή (και μάλιστα με ενεργό link, σε αντίθεση με τους περισσότερους).

Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τον "Μαχητή" και με όλα τα άλλα ΜΜΕ, είτε μας προβάλουν είτε όχι. Και πάλι ευχαριστούμε...


ΥΓ: Ελικρινά, Πάνο Παπαδόπουλε, θα θέλαμε την άποψή σου αναφορικά με τίς φορές που "συνειδητά ή ασυνείδητα αδικούμε τους εαυτούς μας". Έχει σημασία, για να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι. Και ειλικρινά την περιμένουμε, είτε δημόσια είτε στο e-mail μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, πιο πολύ μας ενδιαφέρει να μην αδικούμε τους αναγνώστες και τις "πηγές" μας. Και πάλι πάντως, ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και κυρίως για την "μαγκιά" τόσο της δημοσίευσης όσο και της απάντησης...

.