Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εκδηλώσεις για τα Σουφλιώτικα προϊόντα στη Γερμανία

Για δέκα μέρες μεταξωτά, τσίπουρα, κρασί, μέλι, ξηροί καρποί, αλλαντικά και άλλα προϊόντα έχουν ταξιδέψει στη Στουτγάρδη

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η
ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑΞΙΟΥ. ΠΟΤΕ;


Την τιμητική τους στη Γερμανία έχουν τα προϊόντα του Σουφλίου για δέκα ημέρες, καθώς μεταξωτά, τσίπουρα, κρασί, μέλι, ξηροί καρποί, αλλαντικά και άλλα προϊόντα έχουν ταξιδέψει στη Στουτγάρδη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εκδηλώσεις για ελληνικά προϊόντα, ενώ ελληνο-γερμανικοί Σύλλογοι συνεργάζονται για την προβολή. «Τα Σουφλιώτικα προϊόντα θα τα προσφέρουμε, προκειμένου να γίνουν γνωστά στους γερμανούς καταναλωτές και να τα γνωρίσει η αγορά. Η αποστολή θα πάει στη Στουτγάρδη της Γερμανίας όπου έχει διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στο μουσείο της πόλης στις 11 Ιουνίου, ενώ την επόμενη θα γίνει εκδήλωση προς τιμήν των συλλόγων. Στη συνέχεια στις 13 Ιουνίου, θα γίνει συνάντηση στο προξενείο με εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα μας .Εμείς, θέλουμε να προβληθούν όλα τα προϊόντα που παράγονται στο Σουφλί και να ενισχύσαμε την εξωστρέφεια αναζητώντας πελάτες στην Ευρώπη» τονίζει μιλώντας στη Γνώμη ο γνωστός Σουφλιώτης επιχειρηματίας κ. Γιώργος Τσιακίρης.

Όπως σημειώνει, «η έκθεση, θα γίνει στο Μουσείο της Στουτγάρδης, με αποκλειστικά Σουφλιώτικα προϊόντα, ενώ στόχος είναι την επόμενη χρονιά να συμμετάσχει το επιμελητήριο του Έβρου με όλα τα προϊόντα του νομού. Φέτος πηγαίνουμε διερευνητικά, και ελπίζουμε πως η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και του χρόνου. Η όλη δράση, στηρίζεται και χρηματοδοτείται από το επιμελητήριο ενώ υπάρχει και σχετικό ελληνογερμανικό έντυπο που θα ενισχύσει την παρουσία μας. Θα έλεγα, πως κάνουμε μια επιθετική πολιτική σε σχέση με τον τουρισμό και το παραδοσιακό προϊόν».


Γιορτή μεταξιού 2011 στην πόλη του Έβρου

«Tα καλά του» φοράει το Σουφλί όχι μόνο όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό. Το επόμενο διάστημα αρχίζει η καθιερωμένη πια «Γιορτή Μεταξιού». Η γιορτή συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Μετάξης η «Χρυσαλλίδα» με την Ένωση Επαγγελματιών και το Δήμο Σουφλίου. Ιδιαίτερα την όλη διοργάνωση στηρίζει η Ένωση Επαγγελματιών οι οποίοι συνεισφέρουν και οικονομικά προκειμένου να στηριχθεί η γιορτή.

Οι γιορτές αρχίζουν στις 10 Ιουνίου και διαρκούν έως 30. Το διάστημα αυτό θα υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις στα καταστήματα των μεταξωτών, προκειμένου οι επισκέπτες της πόλης να μπορούν να αποκτήσουν τα μεταξωτά σε ιδιαίτερα καλές τιμές.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο 11 Ιουνίου με μαθήματα ζωγραφικής σε μετάξι από την κα Κελεσίδου, η οποία θα διδάξει με έξι τμήματα από παιδιά του δημοτικού και την Κυριακή επίσης.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, το Σουφλί θα καλωσορίσει τις αιρετές γυναίκες με παραδοσιακό τρόπο και γλέντι το απόγευμα, ενώ την Κυριακή στο αρχοντικό Μπρίκα, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με χορωδία και ντοκιμαντέρ.

Στις 25-6 στις 8 το βράδυ στο εργοστάσιο Τζιβρε θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Μεταξωτά της Σμύρνης» με την συγγραφέα του Βιβλίου κα Αλεξία Τσιβουράκη με την προσφορά του Συλλόγου Φίλων Μετάξης «Χρυσαλίδα». Και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο Αρχοντικό Μπρίκα με την παρουσίαση επίσης βιβλίου από την ίδια συγγραφέα. Το πρόγραμμα κλείνει με λαϊκό γλέντι τσίπουρο, καβουρμά και σουφλιώτικα λουκάνικα.

 
Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/