Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ξανθιώτης σκότωσε τον ξάδελφό του με γκλομπ –σπαθί

Αναβίωσε στο Εφετείο Θράκης μια παλιά οικογενειακή τραγωδία

Ιατροδικαστής: «Ούτε στις ταινίες του καράτε δεν βλέπουμε τέτοιο μαχαίρωμα»

Το δικαστήριο του αναγνώρισε μεν ελαφρυντικό, αλλά του επέβαλε κάθειρξη
                        ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;


Σε κάθειρξη 17 ετών για ανθρωποκτονία καταδικάστηκε μετά από ακροαματική διαδικασία δύο ημερών, ο Σαλή Ογλού Ερτζάν 28 ετών, κάτοικος Ξάνθης που σκότωσε μετά από διαπληκτισμό τον Σουκρή Ογλού Κενάν, κάτοικο εν ζωή Ξάνθης 33 ετών, ενώ τραυμάτισε τον δίδυμο αδελφό του.

Ο δράστης κινήθηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα και ο αδελφός του είχαν συμπλακεί με τον πατέρα του και τον έδερναν… Έσπευσε εκεί χρησιμοποιώντας το γκλομπ μέσα από το οποίο βγήκε ολόκληρο σπαθί με λεπίδα, μήκους 40 εκατοστών. Πολύς λόγος έγινε για το περίεργο φονικό όπλο και την προέλευσή του.

Δεν αποδείχθηκε αν είναι κινέζικο ή ρωσικό ενώ ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Στ. Γιαλάογλου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στο εμπόριο, δεν είχε κάποιο κωδικό κατασκευής, αλλά πρέπει να ήταν αυτοσχέδιο και κατά παραγγελία. «Τέτοιο διαμπερές μαχαίρωμα δεν βλέπουμε ούτε στις ταινίες του καράτε», είπε χαρακτηριστικά εξεταζόμενος ο ιατροδικαστής Γ. Κηφνίδης και τόνισε ότι το σπαθί διαπέρασε όλη την θωρακική κοιλότητα και το θύμα ξεψύχησε σε δευτερόλεπτα έξω από το κατάστημά του. Θύμα και θύτης ήταν ξαδέλφια.

Ο νεκρός άφησε δύο ανήλικα παιδιά ορφανά, ενώ και ο δράστης που θα μπει στην φυλακή έχει ένα ανήλικο παιδί. «Λείψε ώρα να ζήσεις χρόνια», λέει ο θυμόσοφος λαός.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/