Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο Βλαχοδήμος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την μεταγραφή στην Ξάνθη

Ο ομογενής από την Στουτγκάρδη δηλώνει ενθουσιασμένος και αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του
  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης έρχεται στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση συμπίπτει με μια άκρως θετική εξέλιξη για την καριέρα του. Γεννημένος στη Στουτγάρδη πριν από 19 χρόνια, αποτελεί το πρώτο από τα δύο παιδιά της οικογένειας Βλαχοδήμου που… δραστηριοποιείται στη Γερμανία και τη συγκεκριμένη πόλη από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60.

Ο παππούς του Παναγιώτη έφυγε στο μεγάλο κύμα μετανάστευσης και βρίσκοντας πολύ καλύτερες συνθήκες ζωής από τις τότε στην Ελλάδα (κάτι ανάλογο με σήμερα δηλαδή…) , η οικογένεια, παρέμεινε εκεί. Ο μικρός αδελφός του, Οδυσσέας, είναι επίσης ποδοσφαιριστής της Στουτγάρδης (στην Κ-17 του συλλόγου) και μάλιστα ιδιαίτερα αξιόλογος, καθώς μετρά ήδη συμμετοχές με την Εθνική Παίδων της Γερμανίας.

Τα δύο αδέλφια άρχισαν να ασχολούνται από πιτσιρίκια με το ποδόσφαιρο. Η τοπική ομάδα ονόματι Βάνγκεν, από όπου και ξεκίνησαν, δεν τους χωρούσε και η Στουτγάρδη που δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στις Ακαδημίες της, ανακάλυψε και απέκτησε τον Παναγιώτη το 2000, σε ηλικία 10 ετών.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέρασε από όλα τα κλιμάκια του συλλόγου και πέρσι έπαιξε για τη δεύτερη ομάδα που αγωνίζεται στην γ’ κατηγορία. Λίγο πριν το τέλος της σεζόν έγινε και η πρώτη επαφή με την Ξάνθη. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη γερμανική αγορά, ήξερε τον μικρό, ξεκίνησε επαφές με τον ίδιο και την οικογένεια και τελικά απέσπασε τη συγκατάθεση όλων για να τον φέρει στα Πηγάδια. Ουσιαστικά, οι κουβέντες έγιναν με τον θείο του Παναγιώτη, Νίκο Χατζή, ο οποίος σταμάτησε πριν λίγο καιρό το ποδόσφαιρο. Είχε αγωνιστεί στους Κίκερς Στουτγάρδης, στην Κύπρο (ΑΠΟΠ Κινύρας και ΑΕ Πάφου) και για ένα εξάμηνο στον Διαγόρα Ρόδου (2006).


«Διψάω για καθιέρωση»


Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος μίλησε στο Onsports για την προοπτική της Ξάνθης, τα συναισθήματά του που θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα μόνιμα, αλλά και τους στόχους του με τη νέα του ομάδα.


Αυτή τη φορά έρχεσαι στην Ελλάδα για να μείνεις και όχι για να κάνεις μόνο διακοπές…

«Πράγματι και είμαι πανευτυχής γι αυτό. Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερη εξέλιξη και οφείλω να ευχαριστήσω την ομάδα, αλλά και τον κ. Κωνσταντινίδη προσωπικά. Μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε σύλλογο που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της χώρας του και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο δέλεαρ. Γνωρίζω ήδη αρκετά πράγματα για την Ξάνθη και ενημερώνομαι καθημερινά για τη νέα μου ομάδα. Ξέρω ότι διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στους νεαρούς παίκτες και ότι θέλει να χτίσει μια καινούρια ομάδα που θα έχει διάρκεια και συνέχεια. Εχω μεγάλη δίψα να παίξω ποδόσφαιρο, να δουλέψω και σιγά σιγά να καθιερωθώ στην Ξάνθη. Δεν μπορώ καν να περιγράψω το πόση χαρά αισθάνομαι…»


Παρότι αφήνεις πίσω την οικογένειά σου και τον αδελφό σου, Οδυσσέα;

«Αυτό είναι ίσως το μόνο αρνητικό, αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Σίγουρα θα μου λείψουν και θα τους λείψω, αλλά πρώτον δεν θα χαθούμε και δεύτερον ξέρουμε και οι δύο πλευρές ότι αυτός ο αποχωρισμός γίνεται για καλό. Οσο για τον Οδυσσέα, όνειρό μου είναι να συνυπάρξουμε στην ίδια ομάδα. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και εύχομαι κάποια στιγμή να αγωνιζόμαστε για κοινούς στόχους…»


Σε ποια θέση πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις περισσότερα;

«Συνήθως αγωνίζομαι ως εξτρέμ, τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πτέρυγα. Μπορώ όμως να παίξω και ως δεύτερος επιθετικός. Ειλικρινά, όπου και να μου ζητηθεί να αγωνιστώ, θα χύσω… ιδρώτα για να αντεπεξέλθω»


Πότε σε περιμένουμε στην Ελλάδα;

«Η πρώτη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 29 του μήνα. Θα ταξιδέψω στην Ξάνθη μια-δυο μέρες νωρίτερα».


Πηγή:  http://www.onsports.gr/