Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Συνεδρίαση για γερά νεύρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης


Κράτησε πέντε ώρες
και τελικά κινήθηκε σε
ιδιαίτερα υψηλούς τόνους


           ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;


Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η οποία διήρκησε περίπου 5 ώρες. Οι τόνοι ανέβηκαν σε αρκετές περιπτώσεις και για διάφορους λόγους, με το αποκορύφωμα τη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Κώστα Κασίδη.

Ο λόγος, φυσικά, ήταν η προ εβδομάδων εντολή του κ. Λαμπάκη προς τους υπαλλήλους να συμπληρώνουν καθημερινά, επί ένα μήνα, ειδικά δελτάρια, στα οποία θα αναφέρονταν αναλυτικά οι εργασιακές τους δραστηριότητες, με σκοπό τη συμπλήρωση του οργανογράμματος του νέου Δήμου. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, σύμφωνα με τον κ. Κασίδη μόνο 3 συμπληρώνουν τα δελτάρια, με αποτέλεσμα οι σχέσεις των 2 πλευρών να βρίσκονται σε ένταση. Η τοποθέτηση του προέδρου των εργαζομένων στη συνεδρίαση, σχετικά με τακτικές που δεν προωθούν τη συνεργασία και το καλό κλίμα με τη δημοτική αρχή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος σημείωσε ότι "δεν πρόκειται να συνδιοικήσει με τους συνδικαλιστές", κάνοντας λόγο για "ορισμένους που σηκώνουν μπαϊράκι απέναντι σε παντελώς νόμιμες εντολές".

Παράλληλα, συζήτηση έγινε και για το θέμα των υπαλλήλων στην καθαριότητα, οι οποίοι είναι λιγότεροι από 15 για ολόκληρο καλλικρατικό δήμο. Αποφασίσθηκε να προσληφθούν 20 άτομα για 5 μεροκάματα το μήνα.

Τέλος, εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της απόκτησης του σφαγείου και των εγκαταστάσεων της πρώην "θράκης" για λειτουργία δημοτικού σφαγείου. Ωστόσο, τα χρήματα για συμμετοχή στο διαγωνισμό της Εθνικής Κεφαλαίου δεν υπάρχουν, κι έτσι η επιτροπή που συστάθηκε θα κατέβει στην Αθήνα, για συναντήσεις με τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνει δεκτή μία προσφορά και από το Δήμο.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/