Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μηχανοκίνητη πορεία Αγανακτισμένων της Θράκης προς την Αθήνα

Αναμένεται το πρωί να φτάσουν στον Λευκό Πύργο και από εκεί να ξεκινήσουν πορεία καθόδου από την Θεσσαλονικη προς το Σύνταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Για ακόμη μια μέρα, οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος φάνηκαν συνεπείς στο καθημερινό ραντεβού τους. Και προετοιμάζονται για την Τρίτη και την Τετάρτη.


Τότε θα κλιμακώσουν τη διαμαρτυρία τους, ενώ την Τετάρτη -ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή- ετοιμάζονται να περικυκλώσουν το Κοινοβούλιο.

Στην προσπάθειά τους αυτή, θέλουν και... βοήθεια, γι' αυτό και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους καλεί τους πολίτες όλης της χώρας να συμμετάσχουν στις νέες κινητοποιήσεις.

Οι Αγανακτισμένοι προγραμματίζεται να συγκεντρωθούν την Τρίτη στις 9:00 στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να συνενωθούν με διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ στις 18:00 προγραμματίζεται και συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Την Τετάρτη προγραμματίζουν να περικυκλώσουν τη Βουλή με τη βοήθεια διάφορων τοπικών συνελεύσεων Αγανακτισμένων απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός με ενδεικτικούς συμμετέχοντες από τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου.

Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο, με συμμετέχοντες από την Ν. Σμύρνη, Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέο Κόσμο, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό.

Οι δυτικές συνοικίες καλούνται να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας) όπου και αναμένεται να εκπροσωπηθούν η Πετρούπολη, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.

Επίσης, καλούνται οι ταξιδιώτες που αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα την Τρίτη να βοηθήσουν στην περικύκλωση της Βουλής με τα αυτοκίνητά τους ήδη από τις 8 πμ, συμμετέχοντας έτσι σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση. Την ίδια στιγμή, αυτοκίνητα θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, προσπαθώντας έτσι να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

Εκτός από τις πεζές κινητοποιήσεις, οργανώνεται ξεχωριστή κινητοποίηση με μηχανές και μοτοσικλέτες από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ. θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πομπή από τον Λευκό Πύργο με προορισμό την Πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, μοτοσικλετιστές από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης αναμένονται μέχρι τις 11:00 π.μ. στον Λευκό Πύργο στην συμπρωτεύουσα, για ξεχωριστή συγκέντρωση. Οι μοτοσικλετιστές των υπόλοιπων νομών θα ενωθούν με τον βασικό κορμό της μηχανοκίνητης πορείας επί της καθόδου της Εθνικής Οδού, την προβλεπόμενη ώρα άφιξης.

Τέλος, εκτός από τα οκτώ διαφορετικά σημεία συνάντησης πάνω και στα πέριξ της Εθνικής οδού, στον παράδρομο Καβάλας θα αναμένουν και επιπρόσθετοι μοτοσικλετιστές από την Αττική και την Πελοπόννησο με σκοπό την συνένωσή τους με τον υπόλοιπο κορμό της πορείας προς την πλατεία Συντάγματος

 
Πηγή:  http://www.newsit.gr/