Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γιατί ξαναορκίστηκε ο Ξυνίδης αν και παρέμεινε στην ίδια θέση;

Είδατε πριν από λίγο τις φωτογραφίες. Εμεινε όμως η απορία: ο ξανθιώτης έμεινε αναπληρωτής υπουργός στο ίδιο υπουργείο. Γιατί χρειάστηκε να ξαναδώσει όρκο μαζί με Χάρη Παμπούκη αλλά και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη;
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Ορκίστηκε σήμερα η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΠΔ 65/2011, το νέο Υπουργείο αποκτά τις αρμοδιότητες των Υπουργείων που συγχωνεύονται, δηλαδή του πρώην Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθώς και του πρώην Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, στις οποίες περιλαμβάνονται οι γενικές και ειδικές γραμματείες, οι θέσεις και το προσωπικό των συγχωνευόμενων Υπουργείων αποτελούν εφεξής υπηρεσίες, θέσεις και προσωπικό του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο ασκεί την εποπτεία και όλων των εποπτευόμενων νομικών προσώπων και φορέων που άνηκαν στα συγχωνευόμενα Υπουργεία.

Λόγω αυτών των αλλαγών, άλλαξαν και οι αρμοδιότητες υπουργών και αναπληρωτών υπουργών. Για αυτό και χρειάστηκε να ξαναορκιστούν σήμερα...

.