Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Βούρκωσαν όλοι στην κηδεία του άτυχου εργάτη της Beta Roto

Με λευκά λουλούδια στα χέρια, εκατοντάδες κόσμου είπαν το στερνό αντίο στον Σταμάτη Βουδάκη που έχασε τη ζωή του την ημέρα των γενεθλίων του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Δεκάδες στεφάνια σκέπασαν το λευκό φέρετρο του άτυχου 31χρονου εργαζόμενου της Alpha Beta Roto Σταμάτη Βουδάκη, που έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που κατέκαψε ολοσχερώς τις παραγωγικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου την προηγούμενη Παρασκευή. Τραγική ειρωνεία, ο νεαρός άνδρας, είχε αλλάξει βάρδια, προκειμένου εκείνη τη μέρα να γιορτάσει τα γενέθλιά του...

Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, γείτονες, συνάδελφοι, ακόμη και απλοί πολίτες, τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία χθες το πρωί. Απαρηγόρητοι οι γονείς του, η αδερφή του και η σύζυγός του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως χάθηκε τόσο αδόκητα ο άνθρωπός τους. Τραγική φιγούρα της ανείπωτης τραγωδίας, η μητέρα του νέου και η σύζυγός του που το κλάμα της έσκιζε την αμήχανη σιωπή και την θλίψη που επικρατούσε. 

Στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε σε βαρύ κλίμα στον ναό Κοσμά του Αιτωλού από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο, παρόντες ήταν στελέχη της ιδιοκτησίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ροδόπης Γιώργος Νικολαΐδης, οι επιχειρηματίες Γιώργος Γραβουνιώτης και Ιορδάνης Κάκογλου, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου αποτελούμενη από τους Γιώργο Ζηλούδη, Παντελή Αμπατζιάνη, Αθανάσιο Καρκατσέλη και Παύλο Καραγιαννίδη, ενώ παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Θύμιος Σώκος, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μιχελής κ.ά.
«Τον αγάπησε ο Θεός»

Τα λόγια παρηγορίας του Πρωτοσύγκελου που απηύθυνε στον κατάμεστο ναό, προσπάθησαν να απαλύνουν τον πόνο των συγγενών του εκλιπόντος: «Πιστεύω ότι ήταν μια κακή στιγμή. Πιστεύω ότι ο Θεός τον αγάπησε πριν από εμάς να φύγει, παρόλο που εμείς είμαστε κάπως μεγαλύτεροι στην ηλικία. Εκείνοι που φεύγουν μένουν στην αιωνιότητα και κοιτούν εμάς και προσεύχονται για εμάς. Θαυμάζετε αυτό το γεγονός, και το πένθος οδηγεί στην ανάσταση γιατί ο σταυρός πάντα οδηγεί στην ανάσταση. Και οι γονείς και τα αδέλφια του και η σύζυγος του που αυτή την στιγμή πονάει η καρδιά τους όπως της Παναγίας βλέποντας το παιδί της να είναι πάνω στον σταυρό. Τόσο πολύ πονούν και αυτοί. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να απαλύνουμε αν είναι δυνατόν τον πόνο τους και να προσευχηθούμε για τον εκλιπόντα αδελφό μας. Εκείνο που θέλω να πω είναι να προσεύχεστε, γιατί βλέπω νέους ανθρώπους που όλοι εργάζεστε. Όταν ξεκινάτε από το σπίτι σας για τη δουλειά σας κοιτάξτε την εικόνα του Χριστού και κάντε την προσευχή σας. Δεν ξέρετε αν θα γυρίσετε πίσω, δεν ξέρουμε εάν μετά από λίγο και εμείς θα φύγουμε από αυτό τον κόσμο για την πέρα ταύτου ζωή. Γι’ αυτό ας είμεθα προετοιμασμένοι να φύγουμε έτοιμοι με αυτή την πίστη και με αυτή την διδασκαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πομπή των θλιμμένων συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος τον ακολούθησε μέχρι τα μνήματα της Κομοτηνής, όπου έγινε η ταφή του.

Πηγή:   http://www.xronos.gr/