Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ούτε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκε τους ποδηλάτες

Εφτασαν περίπου στις 2.00 το μεσημέρι προερχόμενοι από την Θεσσαλονίκη και κατευθυνόμενοι προς τον Άρδα

ΠΟΙΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ;






Τους 14 εθελοντές ποδηλάτες που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιώντας πορεία από τη Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε, την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 14:00, στην είσοδο του δημαρχείου Αλεξανδρούπολης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστος Γερακόπουλος.

Με τελικό προορισμό τον χώρο του φεστιβάλ του Άρδα και ενδιάμεσους σταθμούς την Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα οι εθελοντές ποδηλάτες και πρεσβευτές του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν την Τρίτη 26 Ιουλίου από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τον τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2011 για την πόλη τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους κατέθεσαν την αφίσα του μηνύματος που πρεσβεύουν.

Ο επικεφαλής της αποστολής και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Ελευθεριάδης, σημείωσε ότι σκοπός αυτής της ποδηλατικής πορείας είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης και παράλληλα η διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου αναψυχής αλλά και μεταφοράς. Επίσης ευχαρίστησε το Φεστιβάλ Νεολαίας του Άρδα, το οποίο αποτελεί χορηγό της αξιέπαινης προσπάθειας.

Στο μήνυμα του εθελοντισμού και του ποδηλάτου στάθηκε στις δηλώσεις του και ο κ. Γερακόπουλος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Αλεξανδρούπολη, ως «ποδηλατούπολη» και η ίδια, υποδέχεται με χαρά και τιμή την αποστολή από τη Θεσσαλονίκη και στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα της να γίνει η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Ακόμη τόνισε την προσφορά του ποδηλάτου όχι μόνο στην ψυχική και σωματική υγεία του ποδηλάτη, αλλά και στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε πόλη .

.