Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Υποστελέχωση της Πρόνοιας Ξάνθης καταγγέλλει η Ε.Σ.Α.με.Α.

Εστάλη και σχετικό έγγαρο στους   υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππα, και Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη για τις παραλείψεις στη στελέχωση καλλικρατικών δήμων με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό για την καταβολή τωψν προνοιακών επιδομάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Τις παραλείψεις που ακόμη σημειώνονται στη στελέχωση «Καλλικρατικών» Δήμων με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, καταγγέλλει για ακόμη μία φορά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.) στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππα, και Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.

Όπως τονίζεται σε επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς, σε πολλούς Δήμους δεν είχαν μεταταχθεί στο σύνολό τους οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που ήταν αρμόδιοι για την χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων, με συνέπεια τη μη έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους και στην άσκοπη ταλαιπωρία όχι μόνο των ατόμων με αναπηρία αλλά και των υπαλλήλων που καλούνταν να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Εν μέσω θερινής περιόδου, και ενώ σε άλλους Δήμους, έγιναν οι απαραίτητες τροποποιητικές ενέργειες, και στελεχώθηκαν με το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό (των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων) το πρόβλημα παραμένει άλυτο στο Δήμο Ξάνθης, παρ' όλο που από τις 25 Μαρτίου 2011 έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο απεικονίζεται ανάγλυφα η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Το έγγραφο αυτό ακολουθεί και έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών στις 16/3/2011 προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η οποία καλείται να εξετάσει άμεσα τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή του Δήμου Ξάνθης και να διορθώσει τυχόν παραλείψεις. Για άγνωστη αιτία, οι 17 έμπειροι υπάλληλοι της πρώην Ν.Α. Ξάνθης, δεν μετατάχθηκαν ποτέ, στο σύνολό τους!

Ο Δήμος Ξάνθης αναμένει τις ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένοντας με τους λιγοστούς υπαλλήλους που αναφέρονται στο από Φεβρουάριο έγγραφό του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι επτά υπάλληλοι που αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο μειώνονται από 1ης Αυγούστου σε πέντε.

Η Συνομοσπονδία ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων, ώστε να επιλυθεί οριστικά το θέμα που απασχολεί το τμήμα καταβολής προνοιακών επιδομάτων του Δήμου Ξάνθης.


Πηγή: Εφημερίδα «Αγώνας» Ξάνθης   via   http://www.zougla.gr/