Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Μονάδα ΣΗΘΥΑ στον Έβρο κατασκευάζεη η "ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες"

Πρόκειται για επένδυση 12,4 εκατ. ευρώ που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα με ισχύ 4,6 MW

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
ΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ;



Στην κατασκευή μονάδας για τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας με ισχύ 4,6 MW προτίθεται να προχωρήσει στην περιοχή του Έβρου η θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΠΕ, «Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ», σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας.

Το σχετικό αίτημα για την επένδυση των 12,4 εκατ. ευρώ, έχει κατατεθεί στη ΡΑΕ εδώ και 1,5 μήνα και ο τοπικός δήμος Σουφλίου, όπου προορίζεται να χωροθετηθεί η μονάδα, είναι έτοιμος να παραχωρήσει έκταση 35 στρεμμάτων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που τηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, η θυγατρική των ΕΛΠΕ ευελπιστεί πως η πρώτη άδεια θα της χορηγηθεί ως το τέλος του έτους, ενώ άλλο ένα εξάμηνο υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί και για την έγκριση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της επένδυσης.

Συνολικά, δηλαδή, εκτιμάται ότι έως το τέλος του καλοκαιριού του 2012 θα έχει καταστεί δυνατή η εγκατάσταση του εργολάβου, ενώ άλλος ένας χρόνος τουλάχιστον θα χρειαστεί για το κατασκευαστικό κομμάτι, με προοπτική προς το τέλος του 2013 η μονάδα να αρχίσει να λειτουργεί.
Σημειώνεται ότι από τη μονάδα αναμένεται να δημιουργηθούν, άμεσα κι έμμεσα, περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας στον ακριτικό νομό, αφού θα προκύψουν ανάγκες για την παραγωγή και τη συγκέντρωση περίπου 40-50.000 τόνων βιομάζας, καθώς σε αυτούς τους όγκους υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται η πρώτη ύλη που θα αξιοποιείται ετησίως ως καύσιμη ύλη στο εργοστάσιο.


Πηγή:  http://www.econews.gr/