Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ποια εφημερίδα της Κομοτηνής ΔΕΝ έκανε πρώτο της θέμα την απίστευτη πυρκαγιά στην ΒΙ.ΠΕ;

Προτίμησε να αναδείξει ως σημαντικότερη την εκτίμηση του... Πεταλωτή για την Σύνοδο Κορυφής
Είπαμε να λειτουργεί ως άτυπο Γραφείο Τύπου του, αλλά μάλλον κακό του έκανε με αυτό το πρωτοσέλιδο

                                      ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ


Ο Παρατηρητής της Θράκης θεωρείται στην Κομοτηνή κάτι σαν άτυπο γραφείο Τύπου του βουλλευτή Ροδόπης, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και νυν υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή. Σε αυτήν θα βρεις πλήρες ρεπορτάζ για τις δραστηριότητές του, κάθε τρεις και λίγο φιλοξενούνται πολυσέλιδες συνεντεύξεις του, ποτέ δεν θα διαβάσεις κάτι αρνητικό για τον ίδιο. Κοινώς, το γλύψιμο πάει... σύννεφο.

Ωστόσο να έχει καεί ένα ολόκληρο εργοστάσιο στην Κομοτηνή, να υπάρχει ένας σοβαρά τραυματίας, να ανακοινόνονται προληπτικά μέτρα για τον πληθυσμό σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το συμβάν, να ασχολείται όλη η Ελλάδα με αυτό το μείζον γεγονός και εσύ να κάνεις ως πρώτο θέμα τις... εκτιμήσεις του Πεταλωτή για την Σύνοδο Κορυφής, πάει πολύ. Και να πεις ότι δήλωσε κάτι πρωτότυπο (πχ ότι "έλειπα εγώ και απέτυχε η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση των Βρυξελλών") να πεις ότι δικαιολογείται. Να λέει όμως τα γνωστά τετριμμένα παραμύθια και να το κάνεις πρώτο θέμα όταν έχεις άλλο ΜΕΙΖΟΝ θέμα στην περιοχή, είναι τραβηγμένο - αν όχι πληρωμένο.

Δεν ξέρουμε αν η πρωτοβουλία ανήκει στην εφημερίδα ή έγινε με απαίτηση του ίδιου του Πεταλωτή. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις χαμένοι βγαίνουν και  οι δύο. Γιατί απαξιώνεται στα μάτια του κόσμου μια εφημερίδα που αναμφισβήτητα είναι από τις καλύτερες που έχει η ΑΜ-Θ, αλλά δείχνει πόσο εξαρτημένη (και όχι ανεξάρτητη, όπως θα έπρεπε) είναι. Και αυτό σε τελική ανάλυση μπούμερανγκ και στον Πεταλωτή γυρνάει, αφού μόνο κακό του κάνουν τέτοια πρωτοσέλιδα. Από διαφήμιση γίνονται τελικά δυσφήμιση και προκαλούν τον χλευσασμό της κοινής γνώμης

.