Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Τραγικό: είχε γενέθλια χθες ο εργάτης που χαροπαλεύει στο Θριάσιο μετά από την φωτιά στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Οι πρώτες πληροφορίες
για τα αίτια της μεγάλης
πυρκαγιάς που έκαψε χθες
ολοσχερώς την Alpha-Beta
Roto ABEE: Ένας σπινθήρας
έφερε την καταστροφή;

            ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ


Ολοσχερώς κάηκε το εργοστάσιο της ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΑ ΡΟΤΟ, το οποίο παρήγαγε εύκαμπτα πλαστικά υλικά συσκευασιών(συσκευασίες για γαριδάκια-σακκούλες) στη Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, όταν στις 14:55 της Παρασκευής, ακριβώς στην αλλαγή της βάρδιας, ξέσπασε πυρκαγιά.
Δύο είναι οι τραυματισμένοι ηλικίας 31 ετών από την Κομοτηνή, ο ένας βαριά με 90% εγκαύματα έχει μεταφερθεί εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο των Αθηνών και ο άλλος πιο ελαφρά νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ( σ.σ περιμένουμε το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής ) λέγεται ότι υπήρχε ένα πρόβλημα σε κάποιον από τους κυλίνδρους του εργοστασίου, ο οποίος πετούσε σπινθήρες. Περνώντας από κοντά ένας εργάτης ο οποίος μετέφερε έναν κουβά με εύφλεκτα υλικά, προφανώς κάποιος σπινθήρας «έπεσε» μέσα στον κουβά, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει στην κυριολεξία ο εργαζόμενος και να πετάξει κάτω τον κουβά. Λόγω του ότι υπήρχαν εύφλεκτα υλικά γύρω ( πλαστικά ) η πυρκαγιά εξαπλώθηκε παντού και μετέτρεψε σε κάρβουνο, ένα από τα καλύτερα εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής και αφήνοντας στο δρόμο 150-160 εργαζόμενους.

Η Πυροσβεστική βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς, με 14 οχήματα και 35 άντρες και 2 οχήματα από Θεσσαλονίκη ! Οι Πυροσβέστες ως πρώτο μέλημα έθεσαν τον περιορισμό της πυρκαγιάς και τη μη εξάπλωσή της στις δεξαμενές καυσίμων του εργοστασίου και σε γειτονικά εργοστάσια, για αποφυγή χειρότερων γεγονότων, πράγμα το οποίο πέτυχαν υπερβάλλοντας εαυτόν. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο και την επιβλέπουν 10 οχήματα και 22 άντρες της Πυροσβεστικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για ένα από τα πρώτα εργοστάσια που εγκαταστάθηκαν στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση, με συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού χωρίς κανένα πρόβλημα οικονομικής κρίσης και με πληρωμές κανονικές προς τους εργαζόμενους του.
Οι ανακρίσεις της Πυροσβεστικής συνεχίζονται για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς και την έκδοση του τελικού πορίσματος. Αν όμως ισχύει αυτό που λέγεται για τον σπινθήρα, είναι εγκληματική αμέλεια για ένα τέτοιο εργοστάσιο, να μην είχε αντικαταστήσει ή διορθώσει τον συγκεκριμένο κύλινδρο, από την πρώτη στιγμή...έτσι ένας σπινθήρας έφερε την καταστροφή. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο εργαζόμενος που κρατούσε τον κουβά και νοσηλεύεται στο Θριάσιο, είχε εκείνη την ημέρα τα γενέθλιά του...


 Πηγή:   http://www.thrakinews.gr/