Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Μάκης Ψωμιάδης


Δεκτή έγινε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ερήμην καταδίκης για χρέη στο Δημόσιο και με δεδομένη την χθεσινή διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για να προφυλακιστεί για τα στημένα, απολαμβάνει την ελευθερία του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Δεκτή έγινε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ερήμην καταδίκης για χρέη στο Δημόσιο του Μάκη Ψωμιάδη. Σε βάρος του εκρεμμούσε ερημοκαταδίκη 3 ετών και 4 μηνών, για χρέη περίπου 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο, ποινή που δέχθηκε την αναστολή της το Αυτόφωρο, επιβάλλοντας εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν έως την επόμενη Τετάρτη.

Έτσι, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου στην υπόθεση των "στημένων" ποδοσφαιρικών αγώνων πρόκειται άμεσα να καταθέσουν το απόσπασμα της απόφασης και ευελπιστούν ότι ο εντολέας τους θα απελευθερωθεί, με διάταξη άρσης της κράτησης του, ακόμη και εντός της μέρας.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να κριθεί και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η προφυλάκιση ή μη του Μ. Ψωμιάδη για την υπόθεση των "στημένων". Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί, με βούλευμά του, επί της διαφωνίας, που προέκυψε μετά την απολογία του, ανάμεσα στον ανακριτή της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγελλέα. Ο πρώτος έκρινε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και έναν περιοριστικό όρο, ενώ ο εισαγγελικός λειτουργός τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/