Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κλειστή η Εγνατία λόγω της κακοκαιρίας. Ταλαιπωρία στους δρόμους

Εχει αποκοπεί η οδική επικοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού έκλεισε και η παλιά εθνική οδός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Κλειστή είναι από το πρωί η Εγνατία οδός από και προς την Καβάλα λόγω της σφοδρής καταιγίδας που ξέσπασε στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων από τον Στρυμώνα έως και το Δερβένι. Τα οχήματα αναγκάζονται να φτάνουν στον προορισμό τους μέσω Σερρών.

Επίσης η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στον κόμβο Ρεντίνας, και στο ύψος του ρέματος Μοδίου, καθώς τα νερά της βροχής, οι λάσπες και τα κλαδιά δέντρων κάλυψαν το οδόστρωμα. Κατά συνέπεια, ουσιαστικά η ΑΜ-Θ έχει αποκοπεί οδικώς από την υπόλοιπη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την άντληση υδάτων από υπόγεια διαμερίσματα και ισόγεια καταστήματα, τα οποία είχαν πλημμυρίσει στην συμπρωτεύουσα.
Δεν ήταν όμως μόνο η Θεσσαλονίκη που αντιμετώπισε προβλήματα. Ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα τουρίστας που βρισκόταν στην Λευκάδα για διακοπές με την σύζυγο και το παιδί του, έχασε την ζωή του.

Επιπλέον, στο χωριό Μελισσουργός τα 50 από τα 150 σπίτια «βούλιαξαν» στο νερό, ενώ στο Αγρίνιο η κατάσταση με τα πεσμένα δέντρα στην μέση του δρόμου και στα πάρκα είναι χειρότερη από ότι πίστευαν οι κάτοικοι. Τις επόμενες ώρες το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμαίνεται να επηρεάσει με μεγαλύτερη ένταση και την Θράκη...

.